Dupa cateva zile petrecute in tunelurile intunecate de la statia de metrou Lujerului, catelusa salvata a bagat zazanie intre artisti Irina Loghin si Gheorghe Zamfir se bat pe Lujerica!

Publicat: 28/08/2012 | 00:00
Aventura catelusei abandonate la metrou s-a incheiat ieri cu bine. Lujerica, asa cum a fost botezata de salvatorul ei, senatorul Marius Marinescu, a ajuns ieri in casa acestuia din Primaverii. Impresionati de povestea Lujericai, Irina Loghin si Gheorghe Zamfir vor acum sa o adopte.

„Lujerica este o catelusa erou pentru ca s-a ferit de peste 1.000 de garnituri de tren. A fost aruncata in statia Lujerului saptamana trecuta, insa am aflat de ea abia luni, de la iubitorii de animale care m-au sunat. Am fost noaptea si am incercat sa o prindem, dar nu am reusit. Cred ca s-a ascuns intr-o galerie. A doua zi, in jurul orei 13.00, am fost din nou, pentru ca a fost reperata dimineata. Ministrul Transporturilor, domnul Ovidiu Silaghi, a fost de acord sa intrerupem circulatia la metrou pana prindem catelusa. Am vorbit cu domnul general Pop, seful Jandarmeriei Romane, sa ne dea o mana de ajutor cu niste baieti de la Jandarmerie si de la Politie. Am vorbit si cu viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolaescu, care ne-a dat tot sprijinul. Au trimis de la ASPA prinzatori cu tranchilizant”, ne-a povestit senatorul Marius Marinescu. El spune ca Lujerica este foarte inteligenta pentru ca a reusit sa supravietuiasca acolo, la metrou. „Atunci cand venea metroul statea ghemuita ca sa nu fie lovita. Daca ar fi fugit risca sa fie trasa sub tren. La un moment dat a intrat intr-un camin tehnic, inalt de doi metri. Am coborat impreuna cu cei de la ASPA si sa o luam. Ca sa se linisteasca a fost tranchilizata. Am dus-o apoi la medicul veterinar, am tuns-o, am deparazitat-o. Era sterilizata. Am cerut Politiei sa inceapa o ancheta penala si sa stabileasca cauzele si vinovatii in baza Legii de protectie a animalelor, denumita si Legea Marinescu”, ne-a spus senatorul.

De acum inainte, catelusa are un nou camin pentru ca familia Marinescu a decis ca Lujerica sa se alature celor 14 caini comunitari si celor cinci pisici pe care le are deja. Asta desi senatorul a fost sunat la scurt timp dupa ce a salvat catelusa de Irina Loghin si de Gheorghe Zamfir care vor sa o adopte pe Lujerica. „Acum este la noi, in siguranta, iar sotia mea s-a indragostit de ea”, ne-a mai declarat Marius Marinescu.

Citește și...