După o toamnă cu temperaturi de vară, vine o iarnă grea! Anunţul meteorologilor

Publicat: 19/10/2017 | 11:45

Meteorologii trag semnale de alarmă şi ne pregătesc pentru o iarnă grea! Se pare că după o toamnă cu temperaturi de vară ne aşteaptă o iarnă deloc blândă.

Florinela Georgescu, director ANM, a anunţat că iarna 2017 nu va fi una deloc uşoară, ci dimpotrivă. Directorul ANM a spus că ne aşteaptă viscole şi ninsori abundente, cât şi temperaturi extrem de scăzute.

“Fenomenele severe nu vor lipsi. Vorbesc aici despre viscole, despre posibile ninsori abundente si bineînţeles despre episoadele de ger. Acestea fiind elementele cele mai severe ale iernilor in Romania. Primele semnale arată că vom avea perioade lungi în această iarnă, în care vremeasă se încadreze în normalul vremei de iarnă, ceea ce însemnă posibilitate foarte mare de apariţie a fenomenelor despre care vorbeam.

În lunile noiembrie si decembrie, primele luni ale sezonului rece ste normal sa fie si perioade cand temperaturile noaptea sa scada sub limita gerului. În lunile  ianuarie si februarie avem în medie cel puţin 2 vicole”, a spus Florinela Georgescu, director ANM, potrivit România TV.

Citește și...