E prima oara cand cineva da cartile pe fata! Ce a “insamantat” Traian Basescu in Elena Udrea si ce legatura exista intre ei

Publicat: 23/04/2015 | 19:53
E prima oara cand cineva da cartile pe fata! Ce a “insamantat” Traian Basescu in Elena Udrea si ce legatura exista intre ei

Psihologul Cezar Laurentiu Cioc analizeaza personalitatea si comportamentul politic si social al fostului presedinte Traian Basescu si explica natura apropierii acestuia de Elena Udrea. Afla ce ii leaga pe cei doi.

Traian Basescu este construit pe structura atitudinal-comporamentala a unui om de o ferocitate politica rar intalnita. Tendinta spre agresivitate politica e innascuta in proportie majoritara, dar slefuita prin modul sau de viata si activitatile profesionale. Este un om caruia, in mod genetic, ii este natural sa domine.

basescu

Stie sa manipuleze orice discutie

Foloseste frecvent in disputele verbale expresiile: “Dati-mi voie!, Am o rugaminte! Numai putin!” pentru a opri o discutie care merge pe un drum inconvenabil lui. Desi ele par formule de respect, in fapt sunt menite sa directioneze discutia in sensul dorit de fostul presedinte.

basescu

“Foloseste ca formula de adresare “Domnu’….(apoi face o pauza, ca si cum ar fi uitat numele interlocutorului, desi uneori nu e asa) dar acest fapt ii ofera statut de superioritate, dorind sa arate ca cel caruia i se adreseaza este neinsemnat, iar numele lui nici nu mai conteaza. Vocea lui Basescu este cea care ii ofera multa autoritate. Este o voce baritonala, groasa si impunatoare. Cine nu l-ar cunoaste si ar auzi vocea ar asocia-o cu cea a unui tip de doi metri si 100 de kilograme, nicidecum cu omul scund, slab si cu chelie”, a explicat psihologul Cezar Laurentiu Cioc.

Elena Udrea

“Este o metoda buna de dezamorsare a atacurilor verbale”

Traian Basescu are o putere de seductie foarte mare si abilitati de convingere foarte eficiente. Desi are o agresivitate atitudinala, ea este combinata in mod personal fostului presedinte cu rasul. Basescu rade in timp ce este agresiv in idei, iar acest comportament este foarte rar intalnit. Caracteristica il avantajeaza pentru ca nu ii confera imaginea unui tiran ci, mai degraba, a unui om care priveste lucrurile cu relaxare (desi poate nu e mereu asa).

Elena Udrea

“Se adreseaza multimilor si reprezentantilor presei cu ‘’mai oameni buni’’ pentru a detensiona atmosfera de la interviuri si a diminua din agresivitatea oamenilor de media care il contesta. Este o metoda buna de dezamorsare a atacurilor verbale ale celorlalti. Vorbim despre un om care nu isi construieste frecvent relatii apropiate si speciale cu oamenii. Interactiunile sale cu cei din jur se bazeaza pe principiul subordonarii. Este o reminiscenta a fostului capitan de vas de 302 metri, acolo unde, invariabil, orice membru al echipajului zice: ‘’Da domnule! Am inteles!’’, a mai spus specialistul CANCAN.ro.

Psihologul CANCAN.ro a vorbit despre cartea a creat atatea valuri in sfera politica
Psihologul CANCAN.ro a vorbit despre cartea a creat atatea valuri in sfera politica

“Figura ei este relaxata chiar si atunci cand “musca”

Exista mici exceptii care confirma regula, una dintre ele fiind Elena Udrea, a carei ferocitate politica l-a facut pe fostul presedinte sa se apropie de ea. De aici relatia speciala dintre cei doi, practic, din punct de vedere politic, cei doi seamana foarte mult, se portrivesc! Este imaginea unui pradator mare, care din propria experienta recunoaste caracteristicile unui alt pradator. Acesta, desi mai mic, merge pe aceleasi urme. De asemenea, Elena Udrea tinde sa rada in momentele in care critica si, astfel, a dezvoltat o fluenta verbala similara fostului sef al statului, mai ales atunci cand se afla in dispute politice directe.

Elena Udrea

“Figura ei este relaxata chiar si atunci cand “musca”, semn ca presiunea si adversitatea ii sunt naturale si nu depune mare efort pentru a le face fata. Asemanarea dintre cei doi se limiteaza la politica. Pentru a ajunge la performantele politice ale lui Basescu, Udrea a renuntat la ideea de familie si (poate) la cea de a fi mama. Fara eventualul succes politic major, Elena Udrea isi va gasi cu greu un echilibru personal. Traian Basescu se poate oricand ‘’retrage’’ in mijlocul familiei facand pe bunicul grijuliu, fapt generator de mare echilibru. Este o altenativa pe care, cel putin acum, Udrea nu o are”, a spus Cezar Laurentiu Cioc, psiholog la Institutul de Cercetare si Dezvoltare a Potrentialului Uman din Bucuresti.

Psiholog Cezar Cioc (sursa foto www.potentialuman.ro)
Psiholog Cezar Cioc (sursa foto www.potentialuman.ro)

————————————————————————————–

CITESTE SI:

Ce spune specialistul CANCAN.ro despre fericire! Psihologul Cezar Cioc face lumina in cazul celor care prefera”tot sau nimic”

Adevaratul motiv pentru care tanarul corijent din Iasi si-a ucis iubita cu un martisor! „Avea asta in ADN!”

Psihologul CANCAN.ro elucideaza misterul preotului cu Maserati! Vezi ce spune specialistul!

————————————————————————————–

Traian Basescu nu mai are atributii de stat si tendinta naturala este ca toti adversarii politici (chiar si unii dintre fostii aliati) sa il vaneze. Cat de greu este sa invingi un astfel de personaj au simtit pe pielea lor, de curand, doi moderatori (printre care si Rares Bogdan), dar si invitatii din ultima emisiune televizata in care a fost prezent Traian Basescu. Astfel, din punct de vedere al abilitatilor de dominare, fostul presedinte a facut fata discutiei in contradictoriu impotriva a sase jurnalisti. Indiferent daca activitatile sale ca presedinte au fost percepute ca fiind puse in slujba binelui comun sau nu, forta vitala a personalitatii lui Basescu se va studia mult la scolile cu profil politic. (Alex Saulea)

 

 

Citește și...