Elvis Chiriac, interlopul care a jefuit 18 bancomate în Irlanda, a fost arestat

Publicat: 14/09/2020 | 10:34
Elvis Chiriac, interlopul care a jefuit 18 bancomate în Irlanda, a fost arestat

Interlopul român a fost arestat vineri noapte în Irlanda, după ce era căutat de polișiștii internaționali pentru jefuirea a nu mai puțin de 18 bancomate în Irlanda și multe alte state europene, transmite The Irish Sun.

Cazul a ajuns în atenția autorităților după ce Allied Irish Banks  a descoperit mai multe tranzacții dubioase la începutul anului 2020, între 8 și 10 ianuarie.

Unul dintre complicii lui Elvis Chiriac a fost prins de oamenii legii, însă, nu după mult timp, a reușit să fugă în Marea Britanie.

După mai multe căutări atente, polițiștii irlandezi l-au prins pe Elvis Chiriac pe o stradă din Dublin, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

 “Acest individ este un jucător important pe piața fraudelor bancare din Europa, iar asta e o arestare de zile mari”, a declarat, pentru The Irish Sun, o sursă din poliție.

În România, interlopul a fost condamnat pentru apartenență la un grup infracțional organizat, șantaj, fraudă și spălare de bani.

Cum proceda interlopul român

În străinătate, Elvis Chiriac a lăsat o pagubă de 17.000 de euro, printr-o metodă denumită “Transactional Reversal Fraud”. Tranzacțiile operate la bancomate erau întrerupte brusc, în timp ce se eliberau banii, pentru ca banca să anuleze retragerea sumelor din cont. Banii erau luați imediat din ATM, înainte ca sistemul să îi retragă automat, așa cum se întâmplă când o operațiune este anulată.