Epidemie de gripă. Alte trei persoane au murit, iar numărul deceselor a ajuns la 177

Publicat: 18/03/2019 | 19:59
Epidemie de gripă. Alte trei persoane au murit, iar numărul deceselor a ajuns la 177

Alte trei persoane au murit din cauza gripei, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), care mai precizează că toate aveau condiții medicale preexistente. Numărul deceselor a ajuns la 177.

Un bărbat în vârstă de 90 de ani din județul Timiș, o femeie de 82 de ani din Iași și alta de 47 de ani din Prahova au murit din cauza gripei, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Toți pacienții aveau condiții medicale preexistente. Sursa citată mai precizează că primele două persoane nu erau vaccinate antigripal, iar în privința femeii din Prahova antecedentele vaccinale antigripale sunt necunoscute.

Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 177.

Ministerul Sănătăţii a declarat, în mod oficial, epidemie de gripă în România

Ministerul Sănătăţii a declarat, în mod oficial, epidemie de gripă în România. Sorina Pintea a anunţat pe 30 ianuarie că se constată că vorbim despre o evoluţie epidemică a gripei înregistrându-se a treia săptămână cu cazuri peste estimări. Specialiştii estimează că circulaţia intensă a virusului gripal se va manifesta şi în luna februarie. Ministrul Sănătății a precizat că este vorba despre o tulpină care determină manifestări uşoare şi medii.

Sorina Pintea a vorbit despre efectele declarării oficiale a epidemiei de gripă în România asupra școlilor din toată țara și a spus că decizia închiderii școlilor după declararea epidemiei în România aparține autorităților locale, ”punctual”, în funcție de fiecare caz în parte. (VEZI ȘI: EPIDEMIE DE GRIPĂ ÎN ROMÂNIA. CUM SE SCHIMBĂ, ÎNCEPÂND DE ASTĂZI, VIAȚA NOASTRĂ)

Mai exact, această decizie se poate lua de inspectoratele școlare și direcțiile de sănătate publică din fiecare județ, acolo unde absenteismul depășește 20 %, la clasă sau în școală. Până în acest moment, nicio grădiniță și nicio școală nu au transmis dorința de a suspenda cursurile. Ministerului Sănătății, nu. Așa cum precizam, este vorba despre o decizie care se poate lua pe plan local, în discuțiile dintre inspectoratele școlare și direcțiile de sănătate publică.”, a declarat Sorina Pintea.

 

 

Citește și...