Evaluare NAŢIONALĂ 2017. Emoţii colosale pentru absolvenţii clasei a VIII-a care au susţinut, luni, proba scrisă la limba şi literatura română. Elevii au avut de tratat genul liric.

Evaluare NAŢIONALĂ 2017. Elevii care au absolvit clasa a VIII-a au susţinut, luni, proba scrisă la limba şi literatura română.

Evaluare NAŢIONALĂ 2017. La primul subiect elevii au avut de răspuns la câteva întrebări simple, în urma unui text la prima vedere. Apoi au avut un subiect despre basm, pe care a trebuit să-l încadreze în genul literar. În partea a doua a examenului au avut de scris o compunere despre o întâmplare ce a avut loc la o competiţie sportivă.

La al treilea subiect, elevii au avut de tratat genul liric. Copiii au avut de comentat poezia „Ploaia”, de Magda Isanos. Elevii au avut de demonstrat că poezia „Ploaia” aparţine genului liric.

Subiectele si baremul la limba romana vor fi publicate in scurt timp dupa inceperea examenului pe CANCAN.ro, site-ul nr. 1 din România.

Evaluare NAŢIONALĂ 2017. Examenul este organizat in peste 4.000 de centre. Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a anuntat, duminica, ca va deschide o linie telefonica la care pot fi sesizate eventuale disfunctionalitati.

Evaluare NAŢIONALĂ 2017. Conform datelor centralizate de Ministerul Educatiei Nationale, la Evaluarea Nationala din acest an s-au inscris 144.890 de candidati, dintre care 144.740 din seria curenta si 150 din seria anterioara, iar examenul va fi organizat in 4.164 de centre.

Citeste despre:evaluare nationala 2017, subiecte romana evaluare nationala 2017


Share On Facebook