Acasă » Vedete » Cele două femei care l-au împărțit pe marele Dem Rădulescu. A lăsat-o pe „Vrăbiuța” pentru propria studentă

Cele două femei care l-au împărțit pe marele Dem Rădulescu. A lăsat-o pe „Vrăbiuța” pentru propria studentă

De: Dan Mlădinoiu 24/03/2023 | 23:40
Cele două femei care l-au împărțit pe marele Dem Rădulescu. A lăsat-o pe Vrăbiuța pentru propria studentă

Femeile care s-au iubit pătimaș cu Dem Rădulescu. Un subiect mereu controversat pentru că viața unui actor este întotdeauna împărțită în două mari acte. Cel personal și cel pe care și-l asumă pe scenă. Ele se întrepătrund, dar ultimul îl aduce în luminile rampei pentru a-l face iubit și, în cele mai multe cazuri, veșnic trăitor în amintirea lumii cucerite de artă și cultură. Cu atât mai mult atunci când vine vorba despre oameni de anvergură, așa cum a fost Dem Rădulescu, vedeta care s-a bucurat de un succes de proporții grație talentului său incontestabil. Orice rol îi venea ca o mănușă. Detașat, viu, plin de culoare și har, Bibanul cucerea publicul instantaneu. La fel cum avea să meargă la inimile a două femei, cărora le-a împărtășit dragostea.

Cine sunt femeile care s-au iubit pătimaș cu Dem Rădulescu

Între Dem și Paula Rădulescu a fost dragoste la prima vedere, un „coup de foudre” așternut pe o durată de 22 de ani. El era cu nouă ani mai în vărstă. Atunci când s-a înfiripat idila, se numea Paula Ortansa Albăstroiu. Era o balerină plină de farmec și foarte talentată. Pe scena teatrului și în schițele comice de la televiziune a ajuns în virtutea hazardului , aceasta având de surmontat neajunsul unei voci atipice. Ascuțită, stridentă, ca de copil.

„Am încercat pentru corpul de ansamblu la Teatrul Constantin Tănase. Am dat concurs. Culmea era că nici măcar nu mai eram la curent cu studiile de balet, pentru că în liceu făcusem mult mai puţin, iar în perioada de dinainte de concurs nu făcusem deloc. Am intrat doar două fete din toate candidatele. Eram foarte subţirică şi aveam un corp deosebit de frumos, meritul lui Dumnezeu şi al părinţilor mei. Aveam o ţinută altfel, personală, pe care am păstrat-o tot timpul, inclusiv în cuplete muzicale”, afirma artista pentru viva.ro. „Norocul meu uriaş a venit mai târziu, când eram căsătorită cu marele actor Dem Rădulescu şi nu mă putea atinge nimeni”, continua Paula.

S-au cunoscut în cel mai banal mod posibil şi cel mai la îndemâna timpurilor respective. „Pe vremea aceea, la Râmnicu Vâlcea, seara se ieşea la plimbare pe bulevard. Şi gaşca din care făceam parte bătea bulevardul, ne întâlneam pe sub castani. Se pare că obiceiul acesta era şi de pe vremea când Dem Rădulescu era de vârsta mea, el fiind mai mare decât mine cu nouă ani. Într-o seară, m-a ochit în timp ce era cu un prieten de-ai lui căruia i-a zis „Cine e fata aia? Aş vrea să o cunosc şi eu. Iar prietenul lui îi spune „Stai că mă duc să o scuz. Aşa se făcea atunci, adică să se scuze că vrea să mă cunoască Bibanu. Iar eu i-am zis că nu vreau să îl cunosc. Ştiam cine este pentru că era deja vedetă, nu aveam cum să nu fi auzit, mai ales că era tot din Vâlcea. Până la urmă m-a convins prietenul lui să îl cunosc. Am făcut cunoştinţă în acea seară, iar după trei luni ne-am căsătorit”, dezvăluia actrița într-un interviu pentru adevărul.ro.

dem radulescu si paula radulescu
Dem Rădulescu și prima sa soție, Paula (Sursa foto: Facebook)

În dizgrația regimului comunist

Paula Rădulescu nu a fost pe placul regimului comunist. Oarecum marginalizată, distribuită în roluri neînsemnate. Șansa ei a fost aceea, repetăm, că era soția marelui actor, după cum avea să mărturisească ori de cîte ori se ivea ocazia: „A fost o conjunctură extrem de nefericită pentru mine, un directorat care nu m-a ajutat deloc, pe vremea lui Dinescu, care era director la noi la teatru. A fost o vreme în care am jucat mult doar în țară, doar la 174, la Savoy. Am făcut însă mult radio, asta nu mi-a luat-o nimeni, am dublat filme, dar nu am fost lăsată să fiu văzută. Motivul? Dizgrația”.

Au fost prieteni, ea l-a ajutat să fie el, în aceeași măsură în care el a ajutat-o să fie ea. „Atât de tare l-am lăsat în pace și l-am înconjurat, nu ne risipeam în petreceri, cum făceau artiștii. Doar ne povesteam cum a fost la teatru”. Dintr-un interviu pentru ego.ro, reiese că Paula Rădulescu a mers și ea peste hotare, deși mult mai târziu. „Chiar nu știu ce s-a întâmplat. La fel și cu rolurile dublate. Am fost și plecată, dar puțin, și nu cât se putea. Dar nici nu m-am zbătut, nu am cerut niciodată nimic, nici măcar o mărire de salariu. Știam că tot va veni ceva. Eu pot face orice. Chiar dacă îmi dai un copil nou-născut sau un papagal”, mărturisea cea care a fost prima soție a lui Dem Rădulescu pentru sursa citată.
Totuși, relația celor doi s-a încheiat. Într-un mod civilizat, amiabil, după mai bine de două decenii. Dem Rădulescu s-a căsătorit apoi cu fosta lui studentă, Adriana Șchiopu, care i-a dăruit și o fiică-Irina. La rândul ei, devenită actriță.

Profesorul și-a dus studenta la altar

A doua poveste de dragoste trăită alături de actrița Adriana Șchiopu a ajuns în fața altarului, în 1984. Din cele relatate de însăși fiica lor, Dem Rădulescu s-ar fi îndrăgostit de mama ei pe vremea când aceasta a venit în București, să-l cunoscă, pentru că voia să dea la Facultatea de Teatru.

Mai exact, conform B1TV, Adriana Șchiopu l-a cucerit pe marele actor de când era pe băncile școlii, la IATC „Ion Luca Caragiale” din București. Actrița cu ochi albaștri l-a făcut pe Dem Rădulescu, care în acel moment era profesor acolo, să se îndrăgostească de ea pentru totdeauna. Între cei doi soți a existat o diferență de 23 de ani, iar acest fapt a atras multe nechibzuite acuze. Totuși, dragostea dintre ei a învins, devenind din ce în ce mai puternică. Rodul iubirii lor s-a numit Irina Rădulescu, tânăra care a preluat talentul părinților în actorie. Când ea a venit pe lume, în 1986, viața cuplului s-a bucurat de o reală binecuvântare. Cu mai mulți ani în urmă, aceasta a vorbit despre cum s-au cunoscut părinții ei, ca și despre durabila lor relație de dragoste.

adriana schiopu sotie dem radulescu
Adriana Șchiopu, studenta care i-a devenit soție marelui Dem Rădulescu (Sursă foto. Facebook)

El a remarcat-o pe Adriana Șchiopu și a ținut-o minte mult timp. Mai mult decât atât, faimosul actor nu a invitat-o imediat în oraș, iar legătura lor amoroasă nu a început atunci când s-au cunoscut, ci după mai mult timp, semn că Dem Rădulescu a avut foarte multă răbdare.

Povestirile fiicei marelui maestru

„Este o poveste foarte frumoasă. Mama avea 18 ani, era la Constanța la liceu şi voia să dea la teatru şi o cunoştinţă îl știa pe actorul Dem Rădulescu de la Bucureşti. S-a dus la Bucureşti mama şi tata avea repetiţie la Teatrul Naţional și a chemat mai mulţi tineri pe care urma să îi asculte în ziua respectivă, după repetiţie. Mama îmi povestea că erau nişte fete machiate, cu fuste. „Eu eram de la malul mării, naturală, cu părul în vânt”. Tata cred că a scanat-o. Fireşte că nu au fost împreună, dar din momentul ăla el întotdeauna a fost prezent. Unde se întorcea ea, era şi el. S-au căsătorit după mai mulţi ani. Dar el era acolo. A văzut-o, a stat în banca lui. Când ne păleşte iubirea, suntem şi răbdători”, a povestit Irina pentru dcnews.ro.

Iar Dem Rădulescu spunea că ea și mama ei, Adriana Șchiopu sunt femeile din viața lui, care îi asigură spatele. „Un copil la fel de minunat ca şi mama ei. Ele îmi asigură spatele. Nu ai spate nu faci nimic în viaţă!”.

După plecarea la cele veșnice a lui Dem Rădulescu, în septembrie 2000, la 68 de ani, în urma unui infarct, soția lui s-a luptat în justiție pentru drepturile de imagine: „La câteva luni de la moarte, ne-am pomenit cu reclame făcute cu imaginea lui pentru diverse lucruri. Am avut patru ani de procese pe care le-am câștigat”, scrie kanald.ro.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Este în jurnalism din anul 1999. A început ca gazetar în presa locală, la publicațiile Imparțial, Dominus (revistă de atitudine în literatură, artă, politică și social), Viața Liberă, Semnal de Galați-Brăila, Ora 25, apoi a condus ziarul citeste mai mult
Parteneri
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un semafor, în BUCUREȘTI: „Este absurd!”
Turist italian, rămas fără cuvinte după ce a văzut ce mașini au oprit la un...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără decât fostul luptător și interlop
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Nadia Comăneci, apariție incredibilă! La brațul cărui bărbat celebru a fost văzută în București
Nadia Comăneci, apariție incredibilă! La brațul cărui bărbat celebru a fost văzută în București
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele premiu câștigat în 2012
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu el: „Verdictul final...”
Sore, detalii despre actualul ei iubit! Artista își dorește să facă al doilea copil cu...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Cum continuă YouTube lupta cu adblokerele?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o...
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o...
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Devine obligatoriu din 6 iulie! Dispozitivul pe care trebuie să-l aibă mașinile la bord
Devine obligatoriu din 6 iulie! Dispozitivul pe care trebuie să-l aibă mașinile la bord
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
BANCUL ZILEI | Leul și furnica grăbită
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al...
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
"A tăiat acea bucată de intestin, de 12 centimetri, unde se afla tumora". Dan Ciotoi,...
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru Sarah
Cum i-a dat Anamaria Prodan peste nas lui Laurențiu Reghecampf. Cadou de peste 100.000€ pentru...
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face curse de miercuri până duminică
Orașul din România în care s-a lansat la apă o navă de pasageri. Va face...
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în luna mai 2024
Taurii și Racii chiar au dat lovitura! Minerva a dezvăluit ce zodii vor străluci în...