Fiul de 16 ani al judecătorilor din Craiova furase de la părinţi maşina cu care a făcut accident mortal

Publicat: 17/07/2018 | 15:39

Anchetatorii doljeni au stabilit că, în noaptea de luni spre marţi,  Matei Uncheașu, tânărul de 16 ani care a provocat un accident mortal (VEZI DETALII AICI), fiul unor magistraţi din Craiova, a profitat că părinţii nu sunt acasă şi s-a urcat la volanul unui autoturism. (Reduceri mari la jocuri PC) Acesta avea asigurarea şi inspecţia tehnică expirate. Şi-a luat trei prieteni şi au plecat să se plimbe. Numai că această plimbare s-a terminat cu o tragedie. Andreea Denisa Olaru, o fată de 18 ani, elevă eminentă de clasa a XII-a, olimpică la informatică, aflată pe locul din dreapta șoferului și-a pierdut viața. (VEZI ÎN GALERIE FOTOGRAFII CU TÂNĂRA)

„Când am plecat de acasă l-am rugat să meargă cu noi şi a plecat în spate. Nu ştim, a mers pe jos. Noi tot mereu i-am zis să nu facă nicio…

– El ştia să conducă?

– Nu ştiu nimic”, spune bunica băiatului care a condus maşina, pentru CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA(Promotiile zilei la monitoare

Care este starea răniților

În urma accidentului,  şoferul şi alţi doi pasageri au fost răniţi.

„Sunt trei pacienţi tineri veniţi azi-noapte, după acest accident. Din fericire, la niciunul nu este angajat prognosticul vital, adică vor scăpa cu leziunile şi cicatricile aferente. Doi dintre ei sunt internaţi în Clinica de Neurochirurgie, iar al treilea se află în monitor”, spune Alin Demetrian, managerul Spitalului de Urgență Craiova.

În maşină, anchetatorii au găsit o sticlă cu băuturi alcoolice.

Şoferul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o concentraţie de 0,49 miligrame per litru în aerul expirat”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Şoferul minor este cercetat pentru conducerea unui autovehicul fără a deţine permis de conducere, pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru ucidere din culpă.

Citește și...