Acasă » Showbiz » Showbiz intern » Florin Piersic a izbucnit în lacrimi pe scenă, după ce i-a fost înmânat Premiul Gopo: ” Trăiesc o mare tristeţe pentru că …”

Florin Piersic a izbucnit în lacrimi pe scenă, după ce i-a fost înmânat Premiul Gopo: ” Trăiesc o mare tristeţe pentru că …”

De: Cancan 30/03/2016 | 00:00
CANCAN.ro a surprins cel mai emoţionant moment luni, la Premiile Gopo, unde Florin Piersic a ţinut un discurs care a făcut sute de oameni să râdă, dar şi să asculte cu tristeţe mărturisirea marelui actor.
CANCAN.ro a surprins cel mai emoţionant moment luni, la Premiile Gopo, unde Florin Piersic a ţinut un discurs care a făcut sute de oameni să râdă, dar şi să asculte cu tristeţe mărturisirea marelui actor.
Florin Piersic se numără printre cei mai buni actori din România, motiv pentru care i-a fost înmânat Premiul pentru Întreaga Carieră în cadrul Galei Premiile Gopo. După ce a urcat pe scenă, actorul nu a putut să-şi stăpânească emoţiile şi a lăcrimat. CANCAN.ro a surprins întregul moment, dar şi mărturisirea lui Florin Piersic despre prima sa călătorie cu  Ion Popescu-Gopo la Cannes. Cuvintele sunt de prisos, aşa că mai bine vă lăsăm să puteţi savura un discurs special în care veţi vedea o altă faţă a actorului Florin Piersic. Noi, site-ul numărul 1, vă lăsm şi o parte din cuvintele pe care maestrul le-a rostit luni, la Gala Premiilor Gopo.
 
”Am o mare tristeţe că Gopo nu este aici cu noi” – Florin Piersic
 
”Nu mai ştiu cui să mulţumesc pentru premiul Gopo. Ar trebui să mulţumesc, sincer vă spun, în primul rând, mie, că am ajuns la vârsta asta matusalemică şi că eu, eu la Ioana Bulcă, la ea m-am dus, pentru că ea a fost prima mea parteneră în piesa Peer Gynt, compusă de Dinu Cernescu. Doamnelor şi doamnilor, nu am de gând să vorbesc mult, pentru că mi s-a atras atenţia că vorbesc mult, eu de obicei nu vorbesc mult, oamenii scot asta, spun că am venit şi că vorbesc mult. Doamnelor şi domnilor, îl vedeţi pe Gopo gândiţi-vă că eu am fost unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai lui.
Pima mea călătorie cu Gopo a fost la festivalul cu ediţia 11 de la Cannes, când în avion o stuardesă s-a apropiat de mine, arătam cumva, o chema Estela Brein, şi m-a întrebat unde mă duc şi i-am spus că la Cannes, la festival, că eu sunt actor. ”Da, îmi daţi un autograf?” , eram plin de poze. Şi dvs care vă uitaţi la televizor acum şi cei care sunteţi în sală, dacă vreţi poze, scrieţi florin piersic bucureşti şi eu vă trimit poze cu mine, am în toate poziţiile. Trebuie să vă spun atât, că atunci în avion doamna a primit primul meu autograf, Estela Brein, de asta îi ţin minte numele. Am coborât la Bruxelles şi acum trebuie să vă spun, în viaţa mea nu mai văzusem coca cola. Nu aveam niciun ban. Şi m-am gândit, cum aş bea eu o cola şi în clipa aceea Estela Brein s-a apropiat de mine şi m-a întrebat dacă doresc ceva. Şi i-am spus, doresc asta. Gopo se uita la mine de la o distanţă de câţiva metri, nu uit momentul ăsta câte zile voi avea, şi mi-a făcut semn, adică bravo, puştiule. după câteva minute era şi el cu băutura în faţă. Şi l-am întrebat, de unde?!!! Îmi zice ”Am fost să fac pipi şi am văzut afară o farfurioară cu franci belgieni, am luat şi eu nişte franci de acolo”. Gopo a luat francii şi a venit şi el şi şi-a făcut plăcerea. Dar mi-a spus un lucru frumos. ”Când ne întoarcem de la Cannes, să ţii minte, puştiule, (nu uit niciodată, mi-a zis pentru prima dată puştiule), te iau de mână şi venim aici la farfurioară şi punem banii înapoi. ” Şi aşa a şi fost.
 
 
Doamnelor şi domnilor, e mare tristeţe pentru mine să-mi dau seama că el demult îmi zâmbeşte de undeva dintr-o stea. Am făcut filme cu el, aproape în toate filmele lui am apărut şi acest film De aş fi Harap Alb a fost, să spun aşa, filmul, momentul, făcut în câteva luni de zile care ne-a legat pentu totdeauna. Eu aş sta de vorba mai mult cu dumneavoastră, însă mă scot ăştia afară imediat. Eu am vrut să vă spun că pentru mine, totuşi, cinematografia a însemnat ceva. Nu vă spun ce bucurie am avut zilele trecute, când am început să revăd filme.
 
Văd că e foarte multă lume aici, Stela Popescu, Oana Pellea, pe care o numesc fiica mea. Oana, dacă eşti în sală, să ştii că pentru mine eşti şi vei rămâne aproape, foarte aproape de sufletul meu. Vă mulţumesc mult tuturor! Tatiana, unde eşti? Am crezut că iei premiu, bine că nu ţi-au dat, dar ce gătită eşti, nici nu-mi vine să cred că ai luat unul ca mine de bărbat. Am vrut să vă mai spun ceva, aproape că am uitat, am jucat în 46 de filme, mi-a plăcut grozav să fiu cu parteneri, cu prieteni. Şi vă spuneam că zilele astea am revăzut nişte filme şi vă mărturisesc,  am o tristeţe extraordinară. Nu se poate ca din filmul Harap Alb să nu mai trăiască decât treia ctori: Septimiu Sever, Codrescu şi Florin Piersic. Nu se poate, nu-mi vine să cred să văd filme în care am jucat  şi în care de fiecare dată când le văd îmi vine să plâng pentru că ştiu ce am trăit, cum am făcut, cum am fost prieteni cu toţii şi cum am reuşit să facem aceste filme în nişte condiţii… Caragiu îmi spunea mie ”Bă Florine, ştii de ce facem noi filme astea? ” Adică să zică ăsta este răspopitul, ăsta este Anghel 7 cai. Nu ştiu să vă spun, e frumos ăsta cu Festivalul Gopo, dacă ar şti el ce se petrece acum. Alecu Popescu, Anamaria, soţia lui, nu mai sunt, nu mai sunt mulţi. De asta vă rog foarte tare, vă rog din toată inima mea, pe cei care mai sunt, actorii noştri, că apar mai des sau mai rar, indiferent că iau premii sau nu iau premii, vă rog să-i iubiţi. Vă jur că vă spun adevărul.
Florin Piersic a câştigat premiul Gopo pentru întreaga carieră
Florin Piersic a câştigat premiul Gopo pentru întreaga carieră

Am luat nişte premii în ultima vreme şi nu îmi vine să cred. Nu îmi vine să cred că eu am fost făcut cetăţean al Republicii Moldova, că m-au făcut cadou de ziua mea artistul Republicii Moldova, că eu sunt cel care am primit doctor honoris la Timişoara, la Universitatea de Vest, iar domnul Beligan a dat telefon şi a zis că ”dacă eşti doctor vreau să mă tratez la tine”. Ultimul meu film se chema ”Fix Alert” în care tânărul Florin Piersic Jr. m-a distribuit într-un rol care l-a premiera filmului a venit Mircea Diaconu şi m-a întrebat ”tu care ai fost în filmul ăsta?”. Atât de frumos m-a condus, atât de frumos era personajul pe care îl făceam eu, atât de profund şi de schimbat ca înfăţişare încât de atunci eu am un regizor pe care îl mai aştept la 90 de ani şi pe care îl cheamă Florin Piersic Jr.”, a fost discursul lui Florin Piersic pe scena Teatrului Naţional, unde s-a ţinut Gala Premiilor Gopo.

Viaţa lui Florin Piersic

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti (IATC, astăzi UNATC), promoţia 1957. La doi ani după absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti obţinând rolul titular în Discipolul diavolului. Au urmat Tragedia optimistă, Oameni şi şoareci sau Orfeu în Infern, piese care au scos în evidenţă geniul, naturaleţea şi prospeţimea actorului. Are o bogată activitate teatrală la Teatrul Naţional din Bucureşti). În anii ’60, Florin Piersic se căsătoreşte cu actriţa Tatiana Iekel, care i-a dăruit şi primul copil, pe Florin Jr. A doua soţie a fost tot o actriţă, Anna Szeles, alături de care a devenit tată pentru a doua oară. În 1985 Anna Széles a cerut şi a obţinut divorţul şi s-a mutat în Ungaria, luându-l cu ea şi pe fiul lor, Daniel. În 1993, după o relaţie de 7 ani, Florin Piersic s-a căsătorit cu Anna Török, de asemenea originară din Cluj. În 26 ianuarie 2011 cinematograful „Republica” din Cluj-Napoca a fost redenumit în cinematograful „Florin Piersic”. De-a lungul timpului Florin Piersic a primit titlul de „cetăţean de onoare” al mai multor oraşe precum: Bacău, Cluj-Napoca, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, Bucureşti sau Galaţi.La 10 decembrie 2012, prin decretul preşedintelui Nicolae Timofti, actorului i s-a acordat cetăţenia Republicii Moldova. Florin Piersic a adresat o scrisoare preşedintelui moldovean motivând solicitarea prin faptul că acolo este primit foarte bine de oameni şi se simte iubit, iar tatăl lui a activat, în calitate de medic veterinar, atât în Bucovina cât şi în Basarabia (la Cernăuţi, respectiv Soroca). În anul 2009 Florin Piersic înregistrează un disc de autor la casa de discuri OVO MUSIC: „Florin Piersic – Hoinărind printre amintiri în lumea muzicii lui Dan Iagnov”. Toate cele 10 melodii sunt compuse de Dan Iagnov: „O poveste de o zi”, „Latino lasciv”, „Anemone mii”, „Femeia e secretul”, „Şi ploua…”, „Pe cărările vieţii”, „Poveste cu un saxofon”, „Viaţa este o poveste”, „Cînd ninge” şi „Un pas pe zăpadă”. Versurile cântecelor „Latino lasciv” şi „Anemone mii” sunt scrise de Dan Iagnov. Versurile celorlalte cântece sunt scrise de Andreea Andrei.

Larisa Ciută

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni milionar într-un an. Câți bani a câștigat în 10 luni
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar trebui să fie ILEGAL să posteze pozele astea
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”. Vedeta s-a filmat fără machiaj și cu părul nearanjat
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”....
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de 5.000 de lei
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Zodiile care realizează tot ce-și doresc. Se întâmplă în aprilie
Zodiile care realizează tot ce-și doresc. Se întâmplă în aprilie
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea mintală a utilizatorilor”
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
Cum se menține în formă Mihaela Bilic la cei 54 de ani? Secretul medicului nutriționist
Cum se menține în formă Mihaela Bilic la cei 54 de ani? Secretul medicului nutriționist
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul care îi dă o aromă de neuitat
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul...