Florin Zamfirescu, declaraţii ucigătoare: „Ne putem spânzura cu toţii dacă …” Incredibil ce a putut spune

Publicat: 13/11/2013 | 08:46

Florin Zamfirescu se numărăr printre cei mai talentaţiu actori din România, însă, cu toate astea, maestrul nu se bucură de bani grei din urma câştigurilor de la teatru.

Actorul susţine că şi regretatul Geo Costiniu, coleg de-al său de la Teatrul „Odeon”, trăia de pe o zi pe alta, căci nu îşi permitea prea multe din banii pe care îi câştiga din spectacole.

Florin Zamfirescu a mărturisit că l-a întrebat pe actor înaionte să moară de ce nu se pensionează, însă acesta refuza categoric acest gând, căci banii erau mai puţini.

Geo Costiniu

Marele actor este de părere că al său coleg a murit cu zile, la cei 63 de ani ai săi. „Era foarte, foarte, foarte bolnav. Nenorocirea e că nimeni nu ştie exact de ce a murit. Unii au zis că avea ciroză, dar eu nu cred. Acum un an, în cabină, l-am întrebat: «Geo, dacă te simţi atât de rău, de ce nu te pensionezi?». Mi-a spus că din cauză că pensia de boală e foarte mică şi că nu ar avea din ce să trăiască. Am insistat: «Dar ai ceva?»… «Nu!» Arăta însă foarte rău, arăta că te aşteptai oricând că va muri. El nu a scos la iveală asta (starea lui de sănătate – n.r.), stătea ascuns, liniştit şi trăgea să moară, dar lumea nu ştia”, ne-a declarat Florin Zamfirescu.

„Salariul lui Geo Costiniu era foarte mic şi, dacă se pensiona, n-ar mai fi avut din ce să trăiască. Salariul unui actor categoria întâi sare uşor de 2.000 de lei, dar pensia ajunge la 1.200 de lei. Nu toată lumea ia sporuri.”

„Lumea nu ştie de ce ne zbatem noi, actorii, să mai apucăm o reclamă, o filmare, o telenovelă, orice, pentru că, dacă e să rămânem la salariul pe care ni-l dă teatrul, ne putem spânzura.”

L.C

 

Citește și...