Fostii concurenti Alexandru Cirtu si Mehrzad Moghazehi va dau idei de Paste! Vezi cum sa faci o pasca in stil MasterChef!

De: Cancan
Publicat: 03/05/2013 | 16:09
Cei foi, fosti concurenti la Masterchef, vor avea propria emisiune culinara

Bucatarii vor gati in prima emisiune o pasca

„Pentru c-am mers intotdeauna pe principiul “niciun Paste fara pasca” va prezentam o reteta foarte simplu de facut. Sunt sigur ca sunteti in toiul pregatirilor, ca aveti din ce in ce mai putin timp de orice altceva, ca trebuie sa faceti si curat si mancare si eventual sa va luptati cu un post strict.

Insa sunt anumite aspecte care chiar nu se pot neglija. Daca unii gasesc in curcan un substitut pentru miel sau porc in perioada sarbatorilor, la pasca chiar nu prea ai cu ce sa o inlocuiesti, decat probabil cu un cozonac banal si nu prea vrem sa facem asta”, ne-au declarat cei doi indragiti bucatari, care au participat si la Master Chef, Alexandru Cirtu si Mehrzad Moghazehi.

Cum au ajuns cei doi sa faca o emisiune culinara? Pai, reteta este simpla: se iau doi prezentatori pasionati de bucatarie, se adauga putin ulei, putina faina si neaparat sare si piper si rezulta un show delicios.

Cei foi, fosti concurenti la Masterchef, vor avea propria emisiune culinara

INGREDIENTE:

Pentru aluat:
550 g faina
125 ml apa
125 ml lapte
100 g zahar
25 g drojdie proaspata
2 oua
3 plicuri de zahar bourbon
coaja rasa de la o lamaie
1 lingura de esenta de rom
1 lingura de esenta de vanilie
1 lingura de ulei
Pentru umplutura:
400 g branza de vaci
120 g zahar
4 plicuri de zahar vanilat
80 g unt la temperatura camerei
1 lingurita de gris
1 lingurita de faina
4 oua
100 g stafide
O lingura de lapte
2 lingurite de esenta vanilie
2 lingurite de esenta de rom

MOD DE PREPARARE:

Aluatul:
Cernem faina si o punem intr-un lighean.
Pe foc incalzim separat laptele si apa. Nu trebuie sa le dati in clocot ci doar sa le “amortiti” putin. Amestecam laptele cu apa si in ele dizolvam cele 25 g de drojdie. Intr-un vas distinct amestecam oualele cu zaharul pana ce acesta se dizolva mare parte. Adaugam si un praf de sare. Turnam oualele cu zaharul peste faina, adaugam si coaja de lamaie si zaharul bourbon si amestecam pana se omogenizeaza. Framantam aluatul pana se desprinde de pe mana. Adaugam apoi lingura de ulei si continuam sa framantam pana ce o incorporam si pe aceasta. Treptat adaugam si untul topit si framantam incet.
Acoperim cu o carpa si lasam la dospit la cald pentru cca 45 de min – o ora.

Umplutura:

Lasam branza de vaci la scurt intr-o sita timp de cateva ore. Stafidele le punem la hidratat in apa calduta pentru cca 30 de min. Dupa ce s-au hidratat le lasam alte 30 de minute la scurs. Amestecam branza de vaci cu zaharul, 3 galbenusuri de ou, zaharul, zaharul vanilat, 2 linguri de esenta de vanilie, 2 linguri de esenta de rom, coaja de lamaie, 1 lingurita de gris si una de faina.
Se amesteca bine!

Montaj:

Tapetam o tava cu ulei si gris (ca sa iasa crocanta la baza) si intindem aluat cat diametrul tavii. Cu restul de coca o intindem cilindru subtire de grosimea unui deget si facem o coronita impletita pe care o punem de jurul imprejurul aluatului. Aceasta va preveni compozitia sa se deplaseze din centru. Putem face ce model dorim noi pe deasupra din restul de coca, insa normal, de fapt si de drept, in aceasta perioada mergem pe simbolul crucii. Spargem un galbenus de ou si il amestecam cu o lingura de lapte. Ungem apoi pasca pe deasupra.
O introducem la cuptor la 150 ᵒ C pana se rumeneste, iar compozitia se coace. Facem testul cu scobitoarea sa vedem daca e facuta.
Dupa ce o scoatem o lasam la rece si abia apoi o taiem.
De altfel, la finalul retetei bucatarii au facut o urare pentru cititorii cancan.ro: „Alex si Mehrzad va ureaza un Paste Fericit tuturor !”
Cei doi, Alexandru Cirtu si Mehrzad Moghazehi, vor prezenta de luni emisiunea culinara, numita sugestiv „Senzatii in bucatarie”, in fiecare luni de la ora 20.00 pe postul TVH  Prima emisie a celor doi va fi sambata, cand va debuta noul show. (Alex Saulea)