Gabriela Firea a anunțat că-și donează 10% din salariu timp de trei luni pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame

Publicat: 16/04/2019 | 16:33

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a anunțat, marți, într-o scrisoare transmisă primarului orașului Paris, Anne Hidalgo, că-și va dona 10% din salariul pe următoarele trei luni pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame.

Gabriela Firea a trimis marți o scrisoare omologului său de la Paris, primarul capitalei Frantei, Anne Hidalgo, prin care și-a exprimat regretul față de incendiul care a devastat luni seară catedrala Notre Dame din Paris, anunță Primăria Capitalei.

Totodată, în semn de solidaritate cu eforturile poporului francez de restaurare a monumentului, edilul a anunțat că va dona 10% din salariul său, timp de trei luni, fondului instituit pentru finanțarea lucrărilor de reconstrucție a catedralei.

“Această tragedie a unit nu numai un popor, ci o întreagă lume. Am văzut ieri un popor francez îngenuncheat, dar nu în semn de înfrângere, ci într-un act impresionant de credință! Indiferent de nationalitate sau origine, oameni din întreaga lume s-au rugat pentru eroii pompieri care și-au riscat viața pentru a salva acest simbol al umanității și iată că astăzi avem speranța unui nou început! Sunt convinsă că vom contribui cu toții la reconstruirea acestui monument de o valoare inestimabilă, prin sprijin financiar, moral sau spiritual. Personal, doresc să mă alătur eforturilor de solidaritate și să donez 10% din salariul meu, timp de trei luni, în fondul de solidaritate dedicat reconstrucției Catedralei Notre-Dame de Paris”, se arată în textul scrisorii transmise de Gabriela Firea.

Restaurarea Catedralei Notre-Dame, grav afectată de un incendiu în noaptea de luni spre marți, va costa sute de milioane de euro și va dura mai mulți ani, spun experții.

Citește și...