Gabriela Firea: “Bugetul scade. Bucureștenii o vor duce mai rău în perioada următoare”

Publicat: 05/02/2019 | 18:07

Gabriela Firea a declarat în această că bucureștenii “o vor duce mai rău în perioada următoare” în cazul în care bugetul Capitalei o să fie tăiat cu 25%, subliniind că Primăria are mai multe atribuții pe care trebuie să le îndeplinească, precum transportul public, termoficare, spitale sau căminele.

“Dacă bugetul rămâne așa, Capitala pierde 25% din veniturile de anul trecut, o sumă importantă, având în vedere angajamentele pe care le-am luat față de cetățeni. S-a spus că bucureștenii vor câștiga prin acest buget, că i s-a repartizat Capitalei o sumă mai mare de bani. Fals. Dimpotrivă, bugetul scade. Riscuri majore ale bugetului pe anul acesta pentru bucureșteni. Primăria Municipiului București are următoarele atribuții legale: trebuie să achite facturile la serviciile publice pentru toți cetățenii; transportul public în comun, termoficarea, spitalele, iluminatul public, consolidarea blocurilor cu bulină, apă și canalizare, infrastructura mare, cămine pt vârstnici, pentru eprsoane fără adăpost, grădinițe și școli, alocații financiare pentru persoanele cu dizabilități, 15 teatre, parcuri”, a declarat Gabriela Firea, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit edilului, în cazul în care bugetul rămâne în această formulă, bucureștenii “o vor duce mai rău”. “Dar ni se spune că merg mai mulți bani la sectoare pentru doar următoarele atribuții: servicii sociale doar în sector, salubrizare și deszăpezire, străzi secundare, spații de joacă, parcări de reședințe. Practic ni se spune că se taie bani de la infrastructură pentru locurile de joacă. Nu vreau să fiu ironică. Dar bucureștenii o vor duce mai rău în perioada următoare dacă Guvernul nu revine asupra acestei decizii”, a mai spus Firea.

Primarul general a anunțat că a transmis deja un punct de vedere Ministerului Finanțelor, Guvernului și Parlamentului. “Dacă punctul nostru de vedere nu va fi luat în considerare, iar proiectul de buget va fi aprobat în forma actuală, fiind practic primul buget de faliment al Capitalei de după 89, ne vom îndrepta și mai departe și ne vom găsi dreptatea. Ne veți întreba dacă vom accepta decizia cuiva de a ne trimite în faliment? Nu, ne vom lupta pentru proeictele naostre, iar în cazul în care o decizie juridică nu va fi dată anul acesta, vom merge mai departe. Îmi transmit părerea de rău că nu a fost respectat nici principiul consultării publice”, a mai spus Firea.

Taierea cu aproape 25% a bugetului Primariei Generale, inseamna falimentul Capitalei Romaniei! Va prezint acum, concret, ce se va intampla daca aceasta taiere de 180 milioane de euro va fi pusa in practica, asa cum este acum in proiectul de buget. In ciuda tuturor atacurilor facute asupra mea de catre dl Liviu Dragnea, eu, in calitate de Primar General, nu voi inceta sa spun adevarul si sa atrag atentia asupra acestei incredibile manipulari care va lovi, in final, in bucuresteni. Dl Dragnea uita ca Primaria Capitalei are atributii diferite fata de cele 6 primarii de sector si, deci, facturi de platit diferite. Pentru ca Primaria Capitalei achita pentru toti bucurestenii facturile pentru RADET, STB S.A, cele 20 de spitale, asistenta sociala, marile lucrari de infrastructura, iluminat, etc, toate acestea se afla in pericol, doar din cauza ca dl Dragnea vrea sa ne pedepseasca. #faramalefici#adevarulvainvinge

Publicată de Gabriela Firea pe Marţi, 5 februarie 2019

În weekend, Firea a transmis și o scrisoare bucureștenilor în care anunță că prin proiectul de buget pe 2019, Primăriei i se taie 25% din buget, adică 180 de milioane euro, subliniind că este dovada că Liviu Dragnea îi urăște pe cetățeni.