Guvernul se va reuni maine in sedinta, pentru hotararile de organizare a referendumului

Publicat: 06/07/2012 | 00:00
Guvernul se va reuni maine in sedinta, pentru hotararile de organizare a referendumului
Guvernul se va reuni sambata in sedinta, pentru a adopta un set de hotarari privind organizarea referendumului de demitere a presedintelui Traian Basescu.

„In aceasta noapte vor fi redactate un set de cinci proiecte de hotarari privind organizarea referendumului, acte normative care trebuie aprobate de Executiv, probabil chiar sambata”, au declarat agentiei MEDIAFAX surse oficiale.

Parlamentul propune, printr-o hotatare care a fost aprobata de plen, ca referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu sa aiba loc in data de 29 iulie.

Hotararea a fost votata, fiind inregistrate 242 de voturi „pentru”.

Suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu a fost aprobata cu 256 de voturi „pentru”, conform rezultatelor anuntate, vineri seara, in plenul reunit.

Joi, dupa sedinta de guvern in care a fost modificata Legea referendumului, premierul Victor Ponta a cerut ministrilor sa fie permanent „in zona”, astfel incat sa poata veni imediat la Palatul Victoria in cazul in care este nevoie ca Guvernul sa se reuneasca din nou in sedinta, pentru decizii rapide.