Haos total pe magistrala IMGB-Pipera! Nu circulă niciun tren. Reacția Metrorex

Publicat: 24/10/2018 | 11:48
Haos total pe magistrala IMGB-Pipera! Nu circulă niciun tren. Reacția Metrorex

În cursul zilei de marți, traficul la metrou a fost infernal. Iar miercuri, pe magistrale de la IMGB la Pipera nu s-a circulat. Metrorex a dat, de altfel, și un comunicat în acest sens.

„Informăm publicul că astăzi, 24.10.2018, la ora 08:20, în apropierea stației de metrou Constantin Brâncoveanu, s-a defectat un macaz. Pe Magistrala a 2-a, trenurile de metrou nu au circulat conform graficului de circulație obișnuit.

Echipele de intervenţie Metrorex au lucrat pentru remedierea defecțiunii și reluarea circulației. La acest moment circulația se desfășoară în condiții normale. Călătorii au fost informați prin sistemul de sonorizare din stațiile și în trenurile de metrou”, au precizat cei de la Metrorex în comunicat.

Mulți oameni au ieșit din stații și au luat-o pe jos, situație care a creat o aglomerație de nedescris, pe multe străzi din Capitală.

Apare o nouă stație de metrou! Unde va fi amplasată

Primăria Sectorului 4 va colabora cu Metrorex pentru construirea unei noi staţii de metrou, între staţia Berceni şi Şoseaua de Centură, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat, miercuri, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Staţia ar urma să fie amenajată la suprafaţă, aşa cum este şi cea din Berceni, într-o zonă folosită în prezent ca intrare în tunel pentru rezolvarea unor probleme tehnice, precum introducerea de şine de cale ferată, anunță rtv.net.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 40 de voturi „pentru” şi trei abţineri.

Documentul se referă la împuternicirea expresă a Consiliului Local Sector 4 de a hotărî cu privire la asocierea cu compania Metrorex, prin semnarea unui protocol. CL Sector 4 şi-a dat deja acordul de principiu pentru acest lucru, însă are nevoie de acordul Consiliului General.

Potrivit proiectului de hotărâre, Aparatul de Specialitate al primarului Sectorului 4 a identificat o cale de rulare de metrou şi infrastructura ei între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură, care nu este folosită în prezent pentru transport, ci doar în mod ocazional pentru rezolvarea unor probleme tehnice, precum introducerea de şine de cale ferată în tuneluri.

În acest sens, pentru locuitorii municipiului Bucureşti care folosesc reţeaua de transport cu metroul şi în interes public, ar fi necesară încheierea unui protocol între Sectorul 4 al municipiului Bucureşti şi Societatea de Transport cu Metroul Bucureşti Metrorex SA având ca obiect asocierea acestora pentru punerea în valoare a infrastructurii sale aferente, prin edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran cu toată infrastructura adiacentă (elemente de siguranţă, autimatizări etc.)”, se arată în document.

Calea de rulare va fi la suprafaţă, la fel şi staţia, după modelul staţiei Berceni.

În proiect nu este precizată suma necesară pentru investiţie, însă se menţionează că Metrorex nu are resursele necesare acoperirii cheltuielilor, astfel că lucările vor fi realizate din bugetul Primăriei Sectorului 4.