I-au amputat mana dupa ce a fost muscat de o vipera. Barbatul din Ialomita avea crescatorie ilegala de serpi

Publicat: 06/08/2013 | 10:34
I-au amputat mana dupa ce a fost muscat de o vipera. Barbatul din Ialomita avea crescatorie ilegala de serpi

Un barbat din Ialomita a ajuns cu mana necrozata intr-un spital din Capitala, iar medicii au fost nevoiti sa-i amputeze bratul. Acesta a fost muscat de una dintre cele 60 de vipere pe care le crestea ilegal pentru venin.

Barbatul era patronul unei afaceri intr-un sat din Ialomita, potrivit informatiilor transmise de postul de televiziune Romania TV. In spatele afacerii se ascundeau insa 60 de vipere pe care barbatul le crestea ilegal. Acesta vindea veninul serpilor pe piata neagra.

Ialomiteanul a fost muscat chiar in momentul in care colecta veninul unei vipere. Nu a mers imediat la spital si a asteptat mai bine de o ora, timp in care s-a „ocupat” de restul serpilor.

Ajuns la spital, a fost trimis de urgenta in Capitala. In Bucuresti, barbatul i-a mintit pe medici ca l-a muscat un animal. Avand in vedere in ca zona se afla un focar de rabie, medicii bucuresteni i-au facut un vaccin. Cum starea barbatului se inrautatea, acestia au fost nevoiti sa-i amputeze bratul.

Veninul de vipera se foloseste in prepararea vaccinului antiviperin, dar si in fabricarea unor medicamente sau cosmetice.

Barbatul risca o amenda penala si chiar ani grei de puscarie.

R.N.

banner

Citește și...