Imagini tulburătoare de la înmormântarea marii actriţe Stela Popescu! Alexandru Arşinel, distrus de durere după funeralii. Singurele cuvinte pe care a mai putut să le spună cu lacrimi în ochi: „Trebuie să…”

Publicat: 27/11/2017 | 00:00

România şi-a luat rămas-bun de la marea actriţă Stela Popescu! Doamna teatrului românesc a fost înmormântată la cimitirul Mânăstirii Cernica, în prezenţa a mii de oameni care au iubit-o. Alexandru Arşinel anunţa în urmă cu câteva luni că nu va mai merge la înmormântări, însă pentru partenera sa de scenă de aproape patru decenii a revenit asupra deciziei. (VEZI ŞI: Întreaga Românie plânge. Ultimul drum pentru marea doamnă a teatrului! CANCAN.ro a transmis LIVE ziua despărţirii de actriţa Stela Popescu)

Alexandru Arşinel a reuşit să rostească şi un discurs emoţionant despre Stela Popescu în timpul slujbei de înmormântare. „A plecat Stela şi lasă în urmă o imensă durere neamului românesc, prietenilor, familiei, scenei artistice. Stela! Stela! Plecarea ta reprezintă o mare pierdere, un gol pe care mult timp de acum încolo nu ştiu cum îl vom mai umple. Mă simt singur pe scenă fără tine, draga mea prietenă, după patru decenii în care am împărţit bucurii şi lacrimi de fericire, dar mai ales aplauze din partea publicului care nu te va uita niciodată. Ai fost, eşti şi vei rămâne steaua noastră, steaua teatrului românesc de revistă. Începând de astăzi, o mare stea va străluci pe cer în constelaţia marilor valori care nu mai sunt alături de noi. Drum bun, Stela, către stele!”, a spus Alexandru Arşinel.

Au fost clipe foarte grele pentru Arşinel, căruia în timpul slujbei i s-a şi făcut rău, fiind nevoit să se aşeze pe scaun în biserică. După ce înmormântarea s-a încheiat, Alexandru Arşinel a avut nevoie să fie sprijinit de fiul său în drum spre maşină, marele actor nereuşind să mai spună, cu lacrimi în ochi, decât atât: „Trebuie să devenim din nou de râsul lumii, pentru că oamenii trebuie să râdă”. „Haide, să ajung acasă”, i-a transmis Arşinel fiului său, care îl ţinea de braţ, cei doi îndreptându-se către maşină.

Alexandru Arşinel a avut nevoie de sprijinul fiului său
Alexandru Arşinel a avut nevoie de sprijinul fiului său

Stela Popescu, înmormântată cu onoruri militare

Stela Popescu a avut parte de funeraliile pe care le merita, fiind o mare actriţă a României. A fost înmormântată cu onoruri militare şi, în semn de omagiu pentru ceea ce a făcut pentru teatrul românesc, sicriul său a fost acoperit cu steagul tricolor. Preşedintele Klaus Iohannis, care i-a acordat în luna martie a anunlui trecut distincţia „Ordinul României în Rang de Cavaler”, a trimis şi el o coroană de flori. Coroane de flori au trimis şi premierul Mihai Tudose, preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea, Casa Regală şi fostul preşedinte al României Traian Băsescu alături de soţia acestuia, Maria.

Un moment foarte emoţionant a fost cel în care Stela Popescu a primit ultimele aplauze, din partea tuturor celor care au venit să îşi ia rămas-bun de la ea. Printre personalităţile care au fost prezente la înmormântarea Stelei Popescu, în afara partenerului ei de scenă Alexandru Arşinel, s-au numărat Adrian Enache, Aurelian Temişan, Vasile Muraru, primul soţ al actriţei, actorul şi regizorul Dan Puican, Prinţul Paul şi Prinţesa Lia şi fostul mare fotbalist Rică Răducanu. (CITEŞTE ŞI: Stela Popescu i-a îndeplinit până în ultima clipă dorinţa arzătoare a celui de-al doilea soţ! Cu cine se întâlnea în fiecare dimineaţă actriţa)

Stela Popescu se va odihni lângă soţul ei, Puiu Maximilian

Stela Popescu îşi va găsi odihna veşnică lângă soţul ei, textierul Puiu Maximilian, decedat în 1998. „Între noi a fost mai mult decât o căsătorie. Ştiu că se spune de suflete pereche, dar e adevărat. El nu se culca până nu veneam eu, indiferent la ce oră. Şi se trezea devreme. Lucra dimineaţa, la 6.30 îi duceam cafeaua şi nu mai intram acolo să-l întrerup (…) El mi-a lipsit din clipa în care a dispărut nu numai ca soţ, a dispărut ca scop, nu ştiu cum să spun, şi, din clipa în care a dispărut el, totul s-a schimbat. Îmi spunea «te iubesc» din privire. Lucrurile astea îmi e greu să le spun… Îmi spunea: «Tu eşti norocul meu!» (…) Decât să moară, mai bine se încurca cu una de 20 de ani şi pleca în lume. Aş fi acceptat. Pentru el aş fi acceptat acest lucru. Şi acum, când mă uit la poze cu mine şi cu Puiu, mă podidesc lacrimile, dar îmi şi dau seama cât de norocoasă am fost. Nu toţi au şansa să întâlnească dragostea absolută, mai presus de cuvinte, bariere şi interese. Eu chiar pot să spun că Puiu este sufletul meu pereche şi că l-am iubit de când l-am văzut prima oară (…) Sincer, abia aştept să mă îmbrăţişeze Puiu pentru eternitate. Îmi este greu fără el”, mărturisea actriţa într-un interviu emoţionant difuzat la TV.

Lângă mormântul lui Puiu Maximilian şi cel al Stelei Popescu se află locul de veci al fostului mare actor şi regizor Geo Saizescu, decedat în 2013, la vârsta de 80 de ani. (CITEŞTE ŞI: Va fi înmormântată lângă un coleg pe care l-a plâns la moartea lui! Ce mărturisea actriţa în 2013…)

La vârsta de 81 de ani, Stela Popescu şi-a luat „Adio” de la scena teatrului românesc, însă rolurile sale vor rămâne cu siguranţă nemuritoare. Actriţa a murit după ce a suferit un accident vascular cerebral, fiind găsită fără suflare în holul casei sale, de către fiica ei adoptivă, Doina Maximilian.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

 

Citește și...