Încă un Neymar s-a născut la Iași! Cazul care i-a lăsat cu gura căscată pe ofițerii de la Evidența Populației

Publicat: 31/07/2018 | 13:16

Și nu doar fotbalistul lui PSG are, de câteva luni, un tiz în Capitala Moldovei.  (Console si accesorii gaming) Reprezentanții Direcției Locale de Evidență a Persoanelor (DLEP) Iași susțin că, anul trecut, au fost și părinți care și-au botezat copiii Serena, după numele marei tenismene.

Anul trecut, la Iași s-au născut 8.110 de copii, dintre care 4.070 au fost fetițe, au precizat reprezentanții instituției publice. Luna cu cele mai multe nașteri în Iași a fost luna iulie (785 de cazuri) la polul opus situându-se luna aprilie (551 de cazuri). (Promotiile zilei la monitoare)

„În urma acestei analize am remarcat faptul că în 75% din cazuri părinții au decis să atribuie câte două prenume la naștere, în topul preferințelor fiind prenumele tradiționale (în strânsă legătură cu sărbătoarea religioasă apropiata zilei de naștere). Astfel, dacă în luna mai au fost preferate prenumele Elena și Constantin, în luna august a fost rândul prenumelor Maria și Marian. De precizat ar mai fi că în unele cazuri au fost și părinți care au ales prenume inspirate din telenovele, din lumea fotbalului sau din cea mondenă: Neymar, Ezra, Serena, Adonis sau Cataleya”, a spus directorul executiv al DLEP Iași, Marius Bodoga.

Nicolas și Sara, cele mai frecvente nume de inspirație străină

În topul celor mai frecvente prenume compuse au ieșit în evidență următoarele: Ana-Maria, David-Andrei, Rareș-Andrei, Sofia-Maria, David-Constantin, Sofia-Elena, Eva-Maria, Anastasia-Maria. Reprezentanții DLEP au făcut și un top al prenumelor tradiționale: Maria (1.058 de cazuri), Andrei (642 de cazuri), Elena (431 de cazuri), Ioana (394 de cazuri), Ștefan (379 de cazuri), Matei (293 de cazuri), Alexandru (292 de cazuri), Gabriel (267 de cazuri), Andreea (237 de cazuri), Constantin (215 de cazuri). (AFLA DE AICI CARE SUNT CELE MAI LUNGI NUME DIN ROMANIA!)

În privința numele de inspirație străină, cele mai frecvente sunt Nicolas, Sara, Eric (Erik), Rebeca, Ianis, Alessia, Dominic, Maya, Mario, Erica (Erika), Patrick, Raisa, Lucas, Anais, Mateo, Ariana, Efrem, Nicole, Fabian, Miriam.

Citește și...