Incidente în Piaţa Universităţii între protestatari şi jandarmi

Publicat: 20/01/2018 | 18:51

Câteva mii de persoane s-au adunat să protesteze în Piaţa Universităţii. Protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii în Pasajul Universităţii, informează digi 24.ro.

UPDATE 20.20 Arme albe şi obiecte periculoase, în piaţă. Conform jandarmilor, asupra unui bărbat aflat în Piaţa Universităţii a fost găsit un pistol, care ulterior s-a dovedit a fi de jucărie. Bărbatul a fost dus la Secţia 4 Poliţie pentru verificări. Un alt bărbat a fost dus la Poliţie pentru verificări, după ce jandarmii au găsit asupra lui o bâtă şi un lanţ, arată news.ro. De asemenea, forţele de ordine au găsit mai multe obiecte periculoase aruncate în pasaj, înainte de filtru, respectiv un box, un pistol cu electroşocuri, două petarde şi un cuţit. Jandarmeria anunţă că va face în continuare controale în pasajul de la Universitate, pentru a nu lăsa persoanele care au asupra lor obiecte periculoase să intre în piaţă.

UPDATE 19:04 Peste 15.000 de protestatari s-ar fi strâns deja în Piaţa Universităţii. Au avut loc noi incidente între manifestanţi si jandarmi. Protestatarii au forţat lanţul de jandarmi, care-i blocau.

Protestatarii i-au împins pe jandarmi după ce pasajul de la Universitate a fost blocat, informează sursa citată. Câteva sute de oameni au fost blocaţi în pasaj, iar acest lucru a dus la crearea incidentelor. Jandarmii spun că au format un cordon în Pasajul Universităţii pentru că sunt foarte mulţi oameni în Piaţa Universităţii şi se blochează circulaţia. La această oră ar fi peste 5.000 de protestatari în Piaţa Universităţii.

Citește și...