Jucătorii unei echipe de fotbal, blocați într-o peșteră inundată din Thailanda! Misiunea salvatorilor e una contracronometru

Publicat: 25/06/2018 | 17:17
Jucătorii unei echipe de fotbal, blocați într-o peșteră inundată din Thailanda! Misiunea salvatorilor e una contracronometru

Este alertă în Nordul Thailandei, unde a fost demarată o operațiune de căutare și salvare a membrilor unei echipe de fotbal de juniori și antrenorului lor, despre care se crede că au rămas blocați în peștera Tham Luang. Anchetatorii cred că sporticii, care lipsesc de sâmbătă 23 iunie, au ajuns în peșteră după ce au traversat un canal îngust care are o lungime de 15 metri, relatează jurnaliștilor de la CNN. (Console si accesorii gaming)

12 fotbaliști și antrenorul lor, blocați într-o peșteră inundată Thailanda

12 copii cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani și antrenorul lor, care are 25 de ani lipsesc de trei zile. Bicicletele și echipamentele acestora au fost găsite la intrarea în peștera din regiunea Chiang Rai din nordul țării. Autoritățile cred că aceștia au rămas blocați în peștera din interiorul muntelui după ce aceasta s-a inundat sâmbătă în urma unei ploi torențiale, potrivit Mediafax. (Cele mai bune oferte laptopuri)

 

 

Echipajele de salvare au început sâmbătă căutările, după ce grupul a fost declarat dispărut. Luni, echipajelor de intervenție li s-au alăturat membri ai marinei naționale și scafandrii, a declarat ministrul Apărării, Prawit Wongsuwan. Acesta a mai adăugat că monitorizează îndeaproape cazul și rămâne optimist că membrii grupului vor fi găsiți în viață.

“Consider că toate persoanele sunt încă în viață, dar cel mai probabil sunt epuizați. Ar trebui să primim vești bune astăzi”, a declarat amiralul Arparkorn Yookongkaew, responsabil de căutări, pentru Reuters.

Conform celor mai noi informații, operațiunile de căutare și salvare vor fi reluate mâine dimineață, ora locală.

 

 

 

Peștera este o importantă atracție turistică și se extinde pe o suprafață de mai mulți kilometri. Conform publicației Bankok Post, vizitatorii trebuie să treacă printr-un pasaj îngust pentru a ajunge în peșteră, lucru imposibil în cazul unei inundații.

 

 

Colonelul Komsan Saardluan, a declarat pentru agenția de presă AP că nivelul apei din peșteră poate atinge cinci metri în cazul unei inundații în anotimpul ploios, care durează din iunie până în octombrie.

Citește și...