Klaus Iohannis, la munte! Cât costă echipamentul de ski pe care îl purta și cu ce Duster special a urcat

Publicat: 28/01/2019 | 08:43

Klaus Iohannis a fost prezent în weekend la munte, la Păltiniș, Sibiu. Sâmbătă, 26 ianuarie 2019, turiștii s-au întâlnit pe pârtia de la Arena Platoș, cu președintele României și cu armata de SPP-işti ce-l veghea.

Șeful statului purta un costum de ski negru cu portocaliu, de la Colmar, furnizorul oficial al echipei franceze de ski alpin, care numai pantalonii costă 1450 de lei, iar geaca este peste 3000 de lei. Casca este şi ea de top, ajungând la preţul de 1450 de lei. Şi echipamentul de schi – clăpari şi schiuri – sunt achiziţionate tot de la profesionişti, un set Rossignol costă nu mai puţin de 6.000 de lei.

Klaus Iohannis a urcat pe munte cu o mașină de teren, a fost dus de SPP-işti cu un Duster şenilat până sus pe vârf şi aşteptat apoi la poale. Pe lângă cei patru SPP-işti care-l urcau cu Dusterul pe vârf mai erau şi alţii care mişunau printre turiştii de la teleschi sau de la bar. “Ne-am obişnuit cu domnul preşedinte. Vine aproape în fiecare sâmbătă aici la Arena Platoş. E foarte popular. Stă câteva ore şi pleacă acasă, la Sibiu. Sunt 30 de kilometri, în jumătate de oră ajunge acasă”, a spus un sibian care lucrează la pârtie pentru Click.ro.

A promulgat Legea care introduce un nou caz de retragere a permisului de conducere

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea care modifică ordonanța de urgență 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, prin care este introdus un nou caz de retragere a permisului de conducere.

Decretul semnat de șeful statului vizează Legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2009 pentru completarea art. 103 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în sensul introducerii unui nou caz de retragere a permisului de conducere, respectiv situația în care autoritatea emitentă a sesizat instanța de judecată în vederea anulării permisului de conducere obținut cu încălcarea normelor legale.

Inițiativa a fost adoptată, pe 12 decembrie 2018, de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Citește și...