La 29 de ani, se luptă cu temutul cancer la pancreas. Oana, jurnal de terapie de pe patul de spital: “Îmi primesc otrăvurile picătură cu picătură”

Publicat: 29/07/2018 | 14:11

Impresionați de drama prin care trece Oana, mii de oameni au donat bani pentru ca ea să poată să beneficieze în continuare de tratamentul care o ține în viață și care o ajută să lupte împotriva maladiei mortale. Din nefericire, starea ei de sănătate s-a agravat și a fost nevoită să se întoarcă în clinica din Viena, unde a primit multe speranțe din partea medicilor. Aflată pe un pat de spital, tânăra a scris câteva rânduri emoționante despre clipele pe care le trăiește în prezent și a cerut ajutorul tuturor celor care vor să îi întindă o mână de ajutor în acest război cumplit cu boala teribilă.

Pentru Oana Maria Neagu, pe numele din buletin, problemele de sănătate au început în toamna anului trecut, când i s-a descoperit o tumoare în partea superioară a pancreasului și i s-a recomandat o intervenție chirurgicală pentru extirpare. Din nefericire, după operația din din octombrie 2018, Oana s-a simțit din ce în ce mai rău și au apărut complicații:  diabet – incepand tratamentul cu insulina, icter – necesitand montarea unui stent pe canalul biliar urmat de hemoragie interna, ascita– apa in abdomen.

După mai multe analize în Viena, medicii i-au pus cruntul diagnostic: cancer la pancreas. Familia tinerei a epuizat toate resursele financiare, așa că, o prietenă foarte bună a făcut publică povestea ei pe Facebook, unde a oferit mai multe detalii despre lupta grea pe care aceasta o duce. Oana urmează un tratament și trebuie să fie supusă unei operații de înlăturare a tumorii, iar pentru toate acestea are nevoie de 175.000 de euro. Până acum s-au strâns 78.500.

Oana Neagu, jurnal de terapie de pe patul de spital

În urmă cu câteva zile, tânăra a ajuns din nou în grija medicilor din Viena, iar într-una dintre zile a făcut public un mesaj emoționant. Ea va putea fi operată după ce tumoarea i se va micșora.

“Jurnal de terapie – 22.07.2018

Din nou in spital. De 2 zile imi petrec timpul la un «cico» cu pefuzia. Timpul trece greu in timp ce imi primesc otravurile picatura cu picatura. Ma simt rau dar cu asta deja m-am obisnuit, ma incurajez singura spunandu-mi ca mai urmeaza doar un ciclu de chimio. Sau cel putin asa sper daca doctorul nu va hotari altceva inainte de a incepe imunoterapia.

Intre timp am invatat cateva cuvinte in germana. «Danke schön», «Vielen dank», etc asa ca nu? vad si partea buna a lucrurilor din spital… primesc lectii de germana gratuit 🙂

Ultima luna nu a fost prea buna pentru mine. In total costurile investigatiilor, tratamentului, spitalizarii, cazarii in Viena se ridica la 30.000 EUR. Din pacate, din cauza starii extrem de proaste a fost nevoie sa fiu internata 5 zile in spital intre cele 2 chimioterapii…Nota de plata? 12.000 EUR. Sper ca asta sa fi fost ultima spitalizare in afara celor de care am nevoie pentru chimioterapie si imunoterapie… (…)”, a scris Oana Maria Neagu pe pagina ei de Facebook.

Toți cei care vreți să o ajutați cu donații pe frumoasa tânără, puteți să o faceți AICI, unde se află cele două conturi deschise pe numele ei, Oana Maria Neagu.

Citește și...