Liderul PSD dă de pământ cu Guvernul: ”Nu are niciun plan de redresare economică. Rezultatul: şomaj şi sărăcie, asta ne aşteaptă!”

Publicat: 27/04/2020 | 10:41
Liderul PSD dă de pământ cu Guvernul: ”Nu are niciun plan de redresare economică. Rezultatul: şomaj şi sărăcie, asta ne aşteaptă!”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu acuză dur Guvernul PNL că nu ia nicio măsură reală de sprijin pentru populaţie şi companii.

„Guvernul acesta de incompetenţi nu ia nicio măsură reală de sprijin pentru populaţie şi companii, tocmai pentru a duce economia în prăpastie. Urmează să se vaite că nu mai sunt bani de pensii şi salarii. Au început deja! Iar, după ce pun economia în gard, vor chema Fondul Monetar Internaţional să-i ajute pentru că sunt incapabili. Testaţi cât mai mult ca să reporniţi economia! Altfel vom avea tăieri de salarii şi pensii, milioane de şomeri şi o scădere dramatică a nivelului de trai”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Potrivit GÂNDUL.RO, șeful PSD susține că Executivul a împrumutat peste 10 miliarde de euro din decembrie anul trecut, susţinând că nu ştie nimeni pentru ce au fost alocați aceşti bani.

Economia este cu un picior în groapă. Guvernul nu are niciun plan de redresare economică. Rezultatul: şomaj şi sărăcie, asta ne aşteaptă. Austeritate!”, afirmă Ciolacu. Potrivit acestuia, Consiliul Fiscal indică un deficit bugetar de peste 10% din PIB, iar agenţiile de rating estimează o „explozie” a datoriei în PIB la peste 43%.

Toate cele trei mari agenţii de rating au redus perspectiva de la Stabil la Negativ. Adică zero încredere în actualul Guvern!„, mai subliniază liderul PSD.

Potrivit lui Ciolacu, în noiembrie şi decembrie 2019, Guvernul PNL a „risipit” peste 17 miliarde lei din banii publici pentru „despăgubiri, plăţi electorale către primarii PNL, avansuri, rambursări de TVA fără verificare către firme de casă şi achiziţii la preţ dublu de la firme prietene, reduceri de taxe în favoarea băncilor”. Ciolacu mai arată că PSD a lăsat economia cu creştere economică de peste 4%, cu un deficit bugetar de 2,8% din PIB, o rezervă financiară de 25 miliarde lei şi o pondere a datoriei de 34,6% din PIB.

„De când a venit la putere Guvernul lui Iohannis vedem împrumuturi, împrumuturi şi iar împrumuturi. Pe ce s-au dus aceşti bani, pentru că nu se vede nimic!? Au trecut 42 de zile din starea de urgenţă şi nu există nicio măsură efectivă de protejare a puterii de cumpărare a populaţiei şi de sprijin pentru companii. Dar la propaganda ieftină PNL e campion. Seară de seară românii aud de la Orban şi Iohannis: ‘vom face’, ‘vom analiza’, ‘vom evalua’. În realitate nu se întâmplă nimic concret”, a adăugat Marcel Ciolacu, arătând că Polonia ajută populaţia şi firmele, în contextul epidemiei de coronavirus, cu un program de 10-15% din PIB. El menţionează că angajaţii care se află în şomaj tehnic şi IMM-urile „nu au primit niciun ban” de la începutul stării de urgenţă.

„Cu platforma IMM Invest v-aţi facut de râs. #catufantastic nu a fost în stare să facă un site ca să susţină IMM-urile, le bagă în faliment şi lasă oamenii fără locuri de muncă. Altfel, #catufantastic e atacat cibernetic de ozn-uri. Orban ar trebui să aibă măcar acum mintea cea de pe urmă şi să scape de el pentru că ne face rău tuturor”,  conchis liderul PSD.

Citește și...