Acestea sunt alimentele care îţi oferă o senzaţie de saţietate pe termen lung!

Publicat: 28/05/2016 | 20:02
Acestea sunt alimentele care îţi oferă o senzaţie de saţietate pe termen lung!

Senzaţia de saţietate apare la aproximativ 30 de minute după masă şi durează de la o oră, până la trei – patru ore, în funcţie de cantitatea şi calitatea alimentelor. Există câteva alimente care oferă o senzaţie de saţietate pe termen lung. Iată zece alimente care vă vor ţine de foame mai multe ore.

1. Bananele sunt adevărate energizante, de aceea este ideal să  fie mâncate înainte de sport. Ele conţin antioxidanţi, fibre, potasiu şi vitamina B6 care îţi dau o senzaţie de saţietate pentru 2-3 ore.

2. Ouăle– un ou fiert tare este cea mai bună sursă de proteine. Un ou ţine de foame aproximativ două ore. Proteinele, atât cele de origine animală, cât şi cele vegetale, sunt ideale pentru a tăia senzaţia de foame.

3. Merele– un măr este cea mai sănătoasă soluţie. Are apă, fibre, vitamine, zaharuri şi minerale. În ceea ce priveşte numărul de calorii, valoarea lor este nesemnificativă. Fibrele au capacitatea de a absorbi apa şi sunt ideale pentru a anula senzaţia de foame.

4. Nucile, deşi au un conţinut caloric crescut, nucile sunt foarte sănătoase şi nu îngraşă dacă sunt consumate cu moderaţie. Ne dau rapid o senzaţie de saţietate şi ne taie pofta de mâncare.

5. Iaurtul grecesc este bogat în proteine şi nutrienţi care îţi vor suprima apetitul culinar şi nu vei mai pofti la tot felul de alimente. Iaurtul este foarte bun pentru digestie şi pentru sănătatea intestinelor.

6. Avocado are o textură cremoasă şi asta datorită grăsimilor pe care le conţine. Avocado mai conţine fibre solubile şi insolubile care ajută la suprimarea apetitului culinar.

7. Supă de legume– legumele cele mai bune: rădăcinoasele, conopida, broccoli, fasolea verde, dar şi ciupercile. Supele de acest gen sunt utile dacă au puţine grăsimi. O cană de supă de legume aduce apă, minerale, fibre şi o senzaţie de saţietate pentru două-trei ore.

8.Goji sunt un aliat, mai ales consumate dimineaţă. Sunt perfecte la gustări împreună cu iaurt, fiind o sursă excelentă de proteine, fibre şi antioxidanţi preţioşi.

9.Somonul este cea mai bună alegere este somonul sălbatic, pentru că are mai puţine metale grele şi este ideal consumat de două ori pe săptămână.

10. Făina de hrişcă– produsele din faină de hrişcă pot să înlocuiască în diete pastele clasice din grâu. Au mai puţine calorii şi sunt o sursă preţioasă de fier şi fibre. În plus, au mai puţini carbohidraţi şi mai multe proteine decât pastele clasice.

 

Răzvan Sava

Citește și...