Lovitură pentru elevi! Guvernul nu poate cumpăra cele 250.000 de tablete promise

Publicat: 31/08/2020 | 10:18
Lovitură pentru elevi! Guvernul nu poate cumpăra cele 250.000 de tablete promise

Deși Guvernul României a promis că va achiziționa 250.000 de tablete pentru elevi, acest lucru nu este posibil, a anunțat premierul.

Ludovic Orban a explicat că licitația derulată prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate nu poate fi încheiată, motiv pentru care va demite conducerea acestei instituții. Astfel, guvernul va cumpăra doar 70-80.000 de tablete, din cele 250.000 promise elevilor pentru noul an școlar, scrie Digi 24.

„Vom schimba conducerea”

„Nu vom putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete. Achiziția e la ONAC. Vom schimba conducerea. Eu nu am vrut să umblu la baza de achiziţii, că ieşea imediat scandal. Preşedintele ONAC este preşedintele pe care l-am găsit în funcţie. Trebuie un motiv ca să iei o astfel de decizie. Aici a existat foarte multă, după părerea mea, obtuzitate şi o rigoare excesivă în derularea procedurii, a durat prea mult. O să achiziţionăm, până la urmă, 70-80.000. Dar ne-am gândit la lucrul ăsta. Noi am prevăzut, am dat Ordonanţă de Urgenţă care este în vigoare, am mobilizat resurse financiare din fonduri europene, 175 de milioane de euro, care sunt dedicaţi strict cheltuielilor pentru deschiderea şcolilor.

Noi vom deconta autorităţilor locale sau şcolilor orice achiziţie care este făcută, avem o sută de milioane de euro pentru tablete, se pot achiziţiona 500.000 de tablete, avem 50 de milioane de euro pentru materiale, echipamente de protecţie pe care de asemenea le vom deconta autorităţilor locale”, a spus Orban.

CITEȘTE ȘI: LUDOVIC ORBAN, DESPRE RECORDUL NEGATIV DE NOI CAZURI DE COVID-19 ÎNREGISTRAT ASTĂZI. „ESTE MARE, M-A SURPRINS”

Foto: pixabay.com