Lovitură uriaşă pentru şoferi! Cei care nu respectă noul Cod Rutier ar putea da din nou examen

Publicat: 01/12/2017 | 14:45

Mii de şoferi români primesc o lovitură uriaşă. Aceştia ar putea da din nou examenul scris dacă vor încălca regulile Noului Cod Rutier, informează bugetul.ro.

O nouă modificare adusă legislaţiei rutiere este că persoanele care nu au cel puţin 11 clase nu vor mai putea susţine examenul pentru permis. Decizia a fost luată de autorităţi pentru a stimula elevii să meargă la şcoală şi pentru a reduce semnificativ numărul accidentelor, mai notează sursa citată.

Guvernul a adoptat în luna noiembrie modificări şi la Codul Penal. Conducătorul auto care va consuma alcool sau stupefiante după ce a produs un accident în care au fost victime, înainte de recoltarea problelor biologice, va avea dosar penal. Dacă proiectul va trece de votul parlamentarilor, este interzis ca după un accident cu victime şoferul să consume băuturi alcoolice până la recoltarea de probe biologice, arată DIGI24. În plus, un şofer aflat într-o astfel de situaţie riscă şi închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă. Totodată, conducerea unui tractor neînmatriculat sau cu numere false va fi infracţiune. Până acum această faptă nu era incriminată. De asemenea, dacă nu aveţi permis de conducere tractor şi vă prinde poliţia riscaţi închisoare până la 5 ani.

Citește și...