Măcel la Teasc, în Dolj. 200 de porci au fost uciși din cauza focarelor de pestă

Publicat: 09/07/2019 | 13:53

Scene teribile s-au petrecut, marți, în localitatea doljeană Teasc.  Aproximativ 200 de porci au fost ucişi, după ce aici au fost descoperite mai multe focare de pestă porcină. Autorităţile locale şi reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veternare Dolj urmează să stabilească acum ce despăgubiri vor primi cei afectaţi.

Mobilizare în forţă în această dimineaţă în comuna Teasc. Reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj sunt în alertă, de mai bine de o lună, după ce cinci animale au murit în gospodăria unui localnic din Teasc. Azi au decis să ucidă toate animalele. (VEZI ȘI: CULMEA INCONȘTIENȚEI ÎN BIHOR. AU VÂNAT UN MISTREȚ BOLNAV DE PESTĂ PORCINĂ, IAR APOI…)

Echipele de intervenție au venit încă de dimineață la Teasc

Suspiciuni și în Olt

Şi în Olt, DSVSA  are suspiciuni că un nou focar de pestă porcină africană a izbucnit în două gospodării din comuna Cilieni. Probele au fost trimise pentru confirmare la Bucureşti. Luni a fost omorât preventiv porcul cu rezultat pozitiv la proba de sânge prelevată, iar cadavrul a fost ecarisat. (NU RATA: PORCII-SANTINELĂ AU AJUNS ÎN OLT! SĂTENII AU ÎNFIAT-O DEJA PE ESMERALDA…)

 

 

Citește și...