Marcel Ciolacu cere Guvernului să ajute elevii: ”Copiii nu au culoare politică!”

Publicat: 08/05/2020 | 14:54
Marcel Ciolacu cere Guvernului să ajute elevii: ”Copiii nu au culoare politică!”

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, cere Guvernului să dispună măsuri concrete pentru ca elevii din România să aibă acces la cursurile online. El afirmă că 250.000 de copii se află în imposibilitatea de a participa la ore din cauză că nu au tablete, laptopuri și nici nu-și permit să cumpere.

”Când au închis școlile, Guvernul PNL a promis că va găsi soluții pentru ca toți copiii să aibă acces la cursurile online. ”Vom face”, ”vom asigura”, ”vom analiza”. Acum, după două luni de zile și aproape de ridicarea stării de urgență, timp în care învățământul s-a desfășurat on line în România, Guvernul anunță ”triumfalist” că ne aflăm în același punct: ”o să facem”, ”o să analizăm”, ”o să asigurăm”. Adică NIMIC! Nimic concret pentru a garanta accesul tuturor elevilor la educație, inclusiv a celor 250.000 de copii, de care au aflat abia acum că nu își permit să cumpere tablete sau laptopuri!”, a scris Ciolacu, pe pagina lui de Facebook.

Potrivit GÂNDUL, RO, el acuză Guvernul că ”se spală pe mâini” și așteaptă ”ca autoritățile locale să rezolve situația”.

”Primarii și președinții de CJ au dus greul acestei pandemii. NU Guvernul! Au cheltuit peste 500 de milioane de lei pentru spitale, pentru echipamente de protecție, pentru achiziția de aparatură. Guvernul, prin Ministerul Educației, trebuie să facă urgent ce a promis! Să asigure tuturor copiilor accesul GRATUIT la educație! Copiii nu au culoare politică!”, a mai susținut președintele PSD.

ÎN ROMÂNIA – ÎNVĂȚĂMÂNTUL ESTE GRATUIT! Când au închis școlile, Guvernul PNL a promis că va găsi soluții pentru ca toți copiii să aibă acces la cursurile online. ”Vom face”, ”vom asigura”, ”vom analiza”. Acum, după două luni de zile și aproape de ridicarea stării de urgență, timp în care învățământul s-a desfășurat on line în România, Guvernul anunță ”triumfalist” că ne aflăm în același punct: ”o să facem”, ”o să analizăm”, ”o să asigurăm”. Adică NIMIC! Nimic concret pentru a garanta accesul tuturor elevilor la educație, inclusiv a celor 250.000 de copii, de care au aflat abia acum că nu își permit să cumpere tablete sau laptopuri! Ca în toate domeniile afectate, Guvernul PNL s-a spălat pe mâni! A așteptat, din nou, ca autoritățile locale să rezolve situația, iar ei să se laude apoi pe televizoare cu munca lor la ceas de maximă audiență. La fel cum au făcut-o și în starea de urgență! Primarii și președinții de CJ au dus greul acestei pandemii. NU Guvernul! Au cheltuit peste 500 de milioane de lei pentru spitale, pentru echipamente de protecție, pentru achiziția de aparatură. Guvernul, prin Ministerul Educației, trebuie să facă urgent ce a promis! Să asigure tuturor copiilor accesul GRATUIT la educație! Copiii nu au culoare politică!

Publicată de Marcel Ciolacu pe Vineri, 8 mai 2020

Citește și...