Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că formațiunea pe care o conduce a fost la guvernare în toate momentele esențiale ale României post-decembriste.
Potrivit acestuia, atât intrarea în UE, cât și în NATO, au avut loc cu PSD la conducere, informează Gândul.
Declarația vine în contextul deciziei Comisiei Europene de a ridica Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) în cazul României.
„Nu s-a întâmplat nimic esențial în România fără ca Partidul Social Democrat să fie la guvernare sau să aibă președintele țării. Nici intrarea în UE, nici intrarea în NATO. Astăzi am scăpat și de MCV, tot cu Partidul Social Democrat, cu legile trecute prin Parlamentul României, unde majoritatea o asigură Partidul Social Democrat. Sunt ferm convins că vom adera și la Spațiul Schengen tot cu Partidul Social Democrat”, a declarat Marcel Ciolacu.
Marți, Marcel Ciolacu a spus că recomandarea Comisiei Europene privind ridicarea MCV confirmă că actuala coaliție de guvernare este pe drumul corect în ceea ce privește reformele și respectarea tuturor angajamentelor europene și înseamnă că suntem și mai aproape de aderarea la Schengen.
„Mecanismul de Cooperare și Verificare – MCV va fi ridicat pentru România! Este o veste extraordinară care vine astăzi de la Comisia Europeană și confirmă că actuala coaliție de guvernare este pe drumul corect în ceea ce privește reformele și respectarea tuturor angajamentelor europene. Demararea procedurilor pentru ridicarea MCV înseamnă că suntem și mai aproape de aderarea la Schengen. Acesta este al doilea și cel mai mare obiectiv pentru România! În pofida unor trompete politice care n-au știut decât să arunce cu noroi în permanență și să submineze interesele noastre ca stat, am demonstrat că ideea de a forma o mare coaliție de guvernare pentru a duce la bun sfârșit toate aceste lucruri care trenau de foarte mult timp a fost cea mai bună decizie pentru România și pentru români”, a scris Ciolacu pe Facebook.
Comisia Europeană recomandă în ultimul raport MCV (Mecanism de Cooperare și Verificare) încetarea monitorizării României, după 15 ani de funcționare a acestui instrument prin care au fost monitorizate progresele făcute în reformarea justiției după aderarea la UE.