Marea Britanie ia masuri drastice! În curând oamenii vor purta măști de protecție peste tot în zonele publice

Publicat: 16/07/2020 | 14:33
Marea Britanie ia masuri drastice! În curând oamenii vor purta măști de protecție peste tot în zonele publice

Boris Johnson a anunțat marți noi măsuri în Marea Britanie, după ce s-a grăbit să redeschidă țara și să relaxeze absolut toate restricțiile. Potrivit noilor norme, oamenii ar urma să poarte măști de protecție în orice instituție publică.

 Marea Britanie pregătește dispunerea unei noi măsuri în contextul pandemiei de coronavirus. Oamenii ar urma să poartă măști de protecție în magazine, supermarketuri, la locurile de muncă, la birouri și în orice alte locuri unde persoanele se adună, potrivit Telegraph .

De asemenea, oficialii au început discuții private cu grupuri reprezentând angajatorii majori, în timp ce miniștrii pregătesc o „foaie de parcurs” pentru a evita un al doilea val de COVID-19, a adăugat raportul.

Vineri, Premierul Regatului Unit va stabili o nouă foaie de parcurs pentru strategia sa pe termen lung, care va include detalii despre modul în care țara va reveni la funcționare fără a risca un al doilea vârf, a spus acesta.

Atât în Marea Britanie, cât și Germania, Spania și Italia este obligatoriu să ai fața acoperită în magazine.

Britanicii, amendați cu până la 100 de lire sterline pentru nepurtarea măștii

Ordinul de luni a menționat că persoanele care nu poartă măști de protective  pot fi amendate cu până la 100 de lire sterline – în conformitate cu amenzile existente pentru persoanele care nu își acoperă fața în transportul public..

Covid-19 a ajuns pentru prima dată in Marea Britanie la sfârșitul lunii ianuarie, iar țara a îndurat o blocare lungă de trei luni începând cu 23 martie pentru a pune virusul sub control.

Peste 12,1 milioane de teste de coronavirus au fost efectuate în Marea Britanie, iar guvernul a introdus măsuri de distanțare socială în încercarea de a face față pandemiei.

Potrivit Departamentului pentru Sănătate și Asistență Socială, numărul cazurilor confirmate din Marea Britanie a atins 291.373, în timp ce numărul total de decese este de 44.968.