Medic celebru, gasit spanzurat! Si-a pus capat zilelor in balconul locuintei sale

Publicat: 18/05/2015 | 14:27

Medicul chirurg Augustin Ilies, in varsta de 64 de ani a fost gasit spanzurat in balconul locuintei sale din Vaslui. Specialistul a fost resuscitat de colegii sai timp de cateva zeci de minute, insa fara niciun rezultat.

Medicul este cetatean de onoare a municpiului Vaslui ca recopensa pentru intreaga sa activitate in sala de operatii a Spitalului de Urgenta din oras.

Medicul a fost declarat mort in jurul orei 14.20. In acest caz, politistii au demarat o ancheta pentru a afla exact cum s-a produs tragedia.

Medic Augustin Ilies

Cel mai cunoscut medic din Vaslui

Augustin Ilies avea in spate o activitate de peste 30 de ani, pe parcursul carteia s-a confruntat cu numeroase cazuri dificile, insa pe care le-a rezolvat cu succes.

Doctorul Ilieş a cerut pensionarea în mijlocul scandalului de corupţie de la Spitalul Judeţean din Vaslui, acolo unde ofiţerii DGA au descins în cursul zilei de 9 februarie 2015. Mai multe cadre medicale de la Spitalul Judeţean Vaslui sunt acuzate de fapte de corupţie şi fals, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant, de către ofiţerii anticorupţie în timp ce primea 1.500 de lei de la un investigator sub acoperire pentru a face o întrerupere de sarcină. În urmă cu o săptămână, medicul Alexandru Ilieş a cerut să-şi reia activitatea, printr-o cerere trimisă conducerii Spitalului Judeţean. Ajuns la Vaslui în anul 1980, dr. Augustin Ilieş este cel care a înfiinţat Secţia de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a Spitalului Judeţean Vaslui, acolo unde a fost şef până la ieşirea la pensie. Este membru al Societăţii Române de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, membru fondator al Societăţii Balcanice de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, membru al Societăţii Europene de Urologie Pedriatică. În cei peste 30 de ani de activitate a publicat zeci de lucrări ştiinţifice de specialitate. În 2009, Augustin Ilieş a realizat o intervenţie chirurgicală în premieră în judeţul Vaslui, efectuând cu succes o operaţie chirurgicală pe cord deschis, în cazul unui minor care fusese înjunghiat în inimă, potrivit Adevarul.ro.

R.O.
 

Citește și...