Membrii celor trei comisii recomanda plenului, in unanimitate, numirea lui Melescanu la SIE

Publicat: 28/02/2012 | 00:00
Membrii celor trei comisii recomanda plenului, in unanimitate, numirea lui Melescanu la SIE
Membrii comisiilor parlamentare de aparare si pentru controlul activitatii SIE prezenti la audierea candidatului la sefia SIE au recomandat plenului, cu vot unanim, numirea lui Teodor Melescanu in functia de director al Serviciului de Informatii Externe.

„A fost o recomandare, am avut majoritate, am avut cvorum, dar, potrivit Regulamentului, trebuie ca fiecare comisie sa aiba cvorum, ori de la Comisia pentru controlul activitatii SIE nu a fost cvorumul necesar”, a spus Teodor Melescanu, la finalul audierilor.

El a precizat ca a fost facuta o recomandare catre plen, dupa tipicul celor de la numirea membrilor Guvernului.

Teodor Melescanu, propus pentru functia de director SIE, a fost audiat de Comisiile de aparare ale Camerei Deputatilor si Senatului, impreuna cu Comisia parlamentara speciala de supraveghere a activitatii SIE, in absenta reprezentantilor opozitiei.

La ora 13.00 urmeaza sa aiba loc sedinta de plen a Camerei Deputatilor si Senatului pentru numirea directorului SIE.

Presedintele Traian Basescu l-a propus pe senatorul Teodor Melescanu pentru functia de director al SIE.

„In temeiul art. 65, lit. h) din Constitutia Romaniei, presedintele Traian Basescu a propus Parlamentului numirea in functia de director al Serviciului de Informatii Externe a domnului Teodor Viorel Melescanu”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Senatorul Teodor Melescanu a anuntat luni ca a acceptat propunerea presedintelui Traian Basescu de numire la sefia SIE si a precizat ca s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL.

Teodor Melescanu s-a autosuspendat din PNL. A acceptat propunerea de a prelua sefia SIE

Citește și...