Meteorologii au veşti proaste pentru următoarele zile! Prognoza meteo pentru luni şi marţi, în ţară şi în Bucureşti

Publicat: 27/05/2013 | 09:12
Meteorologii au veşti proaste pentru următoarele zile! Prognoza meteo pentru luni şi marţi, în ţară şi în Bucureşti

Luni, vremea va fi răcoroasă în nordul, vestul şi centrul ţării şi cerul va fi mai mult noros. Vor fi averse şi descărcări electrice pe arii extinse în Maramureş şi Crişana şi local în Transilvania, Banat şi în jumătatea nordică a Moldovei.

În restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, cerul va fi variabil cu înnorări trecătoare ziua, dar condiţiile de ploaie vor fi reduse.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale în cursul zilei în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime vor avea valori de la 14 grade în Maramureş până la 24 de grade în Muntenia şi Dobrogea, iar cele minime se vor situa între 5 şi 15 grade, mai coborâte în depresiuni spre 2 grade, informează Mediafax.

În BUCUREŞTI:

Luni, valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale datei, cu o maximă în jurul a 23 de grade şi o minimă de 9…11 grade, uşor mai scăzută la periferia oraşului. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea unele intensificări în cursul zilei.

În ŢARĂ:

Marţi, vremea se va încălzi în toate regiunile. Mai ales ziua, cerul va avea înnorări în nordul, nord-vestul şi centrul ţării unde local vor fi averse şi descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse ploi de scurtă durată la munte, iar noaptea şi în extremitatea de sud-vest.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 18 grade în Maramureş până la 29 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa între 7 şi 18 grade, mai coborâte în depresiuni.

Ionut Chiperi