Ministrul Finanţelor a făcut anunţul mult aşteptat: „Să nu se mai depună Declaraţia 600!”

Publicat: 30/01/2018 | 13:28

Soarta formularului 600 a fost decisă astăzi! Şi, potrivit anunţului oficial făcut de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, în urmă cu puţin timp, declaraţia 600 nu mai trebuie depusă. Vă reamintim că iniţial, acest formular trebuia depus până la finalul acestei luni de toţi cei care, anul trecut, au obţinut venituri din activităţi independente echivalente cu cel puţin 12 salarii minime pe an.

Formularul 600, unificat cu Declaraţia 200. O soluţie pentru formularul 600 ar fi unificarea acestuia cu declaraţia 200, cea utilizată pentru declararea veniturilor din activităţi independente aferente anului 2017, a spus noul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, potrivit digi24.ro.

„În legătură cu declaraţia 600, primul pas va fi în prima şedinţă de Guvern, se va amâna depunerea acestui formular, urmând ca la MFP să încercăm o soluţie normală, logică, fie chiar prin comasarea declaraţiei 200 cu 600”, a spus Eugen Teodorovici, la ieşirea sa de la audierea din comisiile parlamentare.

„Pentru şedinţa de mâine va fi deja pe masa Guvernului o ordonanţă de urgenţă prin care vom amâna acest formular până în martie, timp în care vom găsi cea mai bună soluţie. În această perioadă, nimeni nu trebuie să mai depună niciun fel de formular 600. Din moment ce noi spunem, foarte clar, că vom găsi o soluţie pentru a nu se mai depune acest formular, nu are rost ca cineva să mai stea pe drumuri pentru a depune un astfel de formular„, a declarat Eugen Teodorovici.

„De azi înainte, vor fi lucrurile cele mai simple alese, pentru că aşa e normal fie”, a adăugat el, când a fost întrebat ce soluţii va găsi Ministerul Finanţelor.

Noul ministru al Finanţelor a anunţat înfiinţarea unui departament însărcinat cu verificarea cheltuielilor celorlalte ministere.

Ministerul Finantelor a postat in urma cu o saptamana pe site proiectul de OUG care amana pana la 1 martie termenul de depunere a Declaratiei 600. Actul normativ are un articol unic care modifica doua alineate din Codul Fiscal.

„Articol unic – Termenul prevazut la art.148 alin.(3) si art.170 alin. (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, se proroga pana la 1 martie 2018”, se arata in document.
 

Citește și...