Mirela Vaida, îngrijorată pentru mama ei care este învățătoare, cere explicații Guvernului: „Cum va împărți ea măștile…”

Publicat: 28/08/2020 | 09:08
Mirela Vaida, îngrijorată pentru mama ei care este învățătoare, cere explicații Guvernului: „Cum va împărți ea măștile…”

Mirela Vaida este contrariată și cere socoteală autorităților răspunzătoare de anumite reguli impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Prezentatoarea de la Antena 1 spune că mama ei, învățătoare de 30 de ani, va trebui să dea măști doar unora dintre elevi în acest an școlar.

Mirela Vaida este complet deranjată de faptul că autoritățile nu asigură măști de protecție tuturor elevilor în mod egal, iar cei care nu au posibilități să își cumpere, vor rămâne fără protecție.

De asemenea, moderatoarea de „Acces Direct” precizează că se teme pentru siguranța mamei ei, aflată la o vârstă înaintată, fiind în pericol mare de infectare.

„Mama mea e învățătoare la o școală generală din Iași! De 41 ani preda elevilor de școală primară! Mai are 2 ani și iese la pensie! Actuală serie de elevi este ultima din carieră ei! Pe 14 septembrie vor începe clasa a III-a. În fiecare an, pe vremea asta, fremăta de nerăbdare și de emoție pentru noul an!

Abia aștepta să își pregătească clasa, să aranjeze băncile, să scrie pe tablă “Bine ați revenit la școală! Mult succes!” Anul acesta ceva s-a schimbat: Îi este FRICĂ!! Are 32 de elevi în clasa!! 32!!!

Cum va împărți ea măștile copiilor care nu își permit să-și cumpere? Cum le va explică celorlalți că ei nu primesc și că vor trebui să-și cumpere singuri? Cum va face această diferența astfel încât să nu jignească pe nimeni?”, a scris Mirela Vaida pe Instagram.

Școlile încep până la urmă pe 14 septembrie, așa cum era stabilit calendarul. Elevii vor fi nevoiți să poarte mască în timpul cursurilor, dar și în pauze, iar în clasele unde nu se va putea respecta distanța minimă de 1,5 metri între copii se vor pune despărțitoare din plexiglas.

În cazul în care vor apărea cazuri de coronavirus în școli, cursurile ar putea fi suspendate, local, în funcție de deciziile pe care le vor lua unitățile școlare, existând și varianta continuării orelor în varianta online, acolo unde se va putea.