Acasă » Știri » Mohammad Murad, primele declarații după ce și-a anunțat candidatura pentru funcţia de primar: “Mă simt mai mult constănțean decât libanez”

Mohammad Murad, primele declarații după ce și-a anunțat candidatura pentru funcţia de primar: “Mă simt mai mult constănțean decât libanez”

De: Cancan 25/08/2018 | 11:36
Mohammad Murad, primele declarații după ce și-a anunțat candidatura pentru funcţia de primar: “Mă simt mai mult constănțean decât libanez”

La sfârșitul lunii trecute, Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, și-a anunțat candidatura pentru funcţia de primar al localităţii Constanța la viitoarele alegeri. Recent, omul de afaceri, născut în Liban, a vorbit în cadrul unui interviu despre decizia de a se înscrie în cursa pentru fotoliul de primar al orașului aflat la malul Mării Negre.

Mohammad Murad, primele declarații după ce și-a anunțat candidatura pentru funcţia de primar

“Pe litoral și în Constanta sunt prezent încă din 1994. M-am legat foarte mult de acest oraș minunat și mă simt mai mult constănțean decât libanez. Am muncit cu perseverență maximă ca să îmi asigur familia și am ținut cont de tot ce este în jurul meu.

Cred că trebuie să ne implicăm cu toții pentru a face din Constanța un oraș prosper cu multe posibilități și să îl dezvoltăm astfel încât acesta să revină unde i-a fost locul în economia națională. Este foarte important să fim în stare să înțelegem o formulă prin care să fim de folos comunității și să nu folosim funcțiile în interes personal. Sunt convins că este foarte mult de făcut aici. Privind cu admirație Clujul, Oradea și chiar Suceava, am observat cum Constanța a rămas un oraș căruia inima îi bate din ce în ce mai puțin. Mulți prieteni și chiar și familia au încercat să mă convingă să nu candidez, iar răspunsul meu a fost întotdeauna: «dacă nu ne implicam, cine aduce schimbarea și cine aduce soluții astfel încât visul fiecărui constănțean sa nu fie doar plecarea din oraș».

Constanța merită mai mult și are un potențial enorm. Are oameni de valoare, are istorie, are cultura proprie, fiind capitala Dobrogei, iar toate aceste aspecte nu au fost luate în seamă de ani de zile. Mă simt în stare sa fac o schimbare majora și voi concura cu cele mai importante orașe de pe malului Mării Negre.

Nu am o agendă proprie. Agenda mea este cea a cetățeanului de rand, a pensionarului, a studentului, a angajatului. Cel mai important lucru este să cunoaștem problemele cetățeanului de rand, să ne aflăm între oameni, să înlocuim durerile cu bucuriile și pesimismul cu optimismul, să dăm fiecărei persoane șansa de a se afirma, să lucrăm cu toți mână în mână pentru un oraș cu atâta istorie, bogăție și un potențial enorm de dezvoltare. Nu este o provocare pentru mine, nu mă gândesc să îmi asigur un câștig, ci o văd mai mult ca pe o obligație față de un oraș care m-a primit și m-a ajutat să fiu ceea ce sunt acum.”, a declarat Mohammad Murad jurnaliștilor de la ct100.ro.

Întrebat dacă e conștient de faptul că naționalitatea sa ar putea reprezenta un obstacol în alegerile pentru funcția de primar al Constanței, Mohammad Murad a răspuns afirmativ. Totodată, el a subliniat că acest aspect ar putea să-i fie un avantaj și a explicat și de ce.

“Da. Naționalitatea mea poate fi un avantaj sau un dezavantaj. Sunt convins ca cel mai important lucru este sa te faci cunoscut ca gândire, proiecte și ca un factor de soluții. Arafat este un simbol al altor naționalități, care se bucura de încredere clasata chiar pe primul loc în România. Sper sa dovedesc ca pot fi de folos pentru toți constănțenii și să fac în așa fel încât Constanța să devină un punct de atracție pentru toți romanii și să îi conving pe cei ce au plecat, ca este momentul sa se întoarcă înapoi acasă, alături de familie.

Dacă privim mai departe la Londra, unde primarul este de altă naționalitate, observăm că a dat dovada de seriozitate, implicare și dragoste pentru orașul pe care îl coordonează. Chiar si primarul din Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, se bucură de susținerea a peste 80% din cetățeni, acest oraș fiind cel mai important din Olanda. Dl. Ahmed este cetățean olandez și a făcut dintr-un oraș cu un potențial asemănător Constanței, un oraș de elită la nivel european. Consider că am potențialul de a schimba lucrurile în bine, de a nu ține de un scaun care nu îmi aparține decât temporar, de a pune capăt unei epoci în care toți primarii precedenți nu s-au gândit decât la ei. Nu este normal ca cetățenii orașului sa plătească cea mai scumpă întreținere comparativ cu orice alt oraș din România. Să plătească transportul în comun mai scump decât orice alt oraș din România, chiar și apa fiind plătită dublu față de București.

Nu este normal să luăm banii oamenilor pe o parte, iar pe cealaltă parte să oferim cate un pachet de valoare mult mai mica decât valoarea pe care o reprezintă încasările de la fiecare și să mai și considerăm că este un ajutor din partea primăriei. Cu alte cuvinte care este ajutorul când inviți oamenii la masa și le ceri câte 200 lei, iar masa respectiva conta 20 lei? Nu este normal ca primarul sa fie preocupat cum arata el ca persoană – la trei ace – și mult mai puțin interesat de cum aspectul orașului. Nu este normal să nu ai proiecte viabile decât cele menite de a strânge voturi pentru încă un mandat. Nu este normal sa fi vizibil în cartiere și între oameni, doar cu două luni înainte de alegeri. Nu este normal sa folosești funcția de primar pentru a-ți aranja familia și să faci avere pe «pâinea» pensionarilor. Nu aș continua și nu aș convinge pe nimeni, doar mi-aș oferi serviciile pentru o schimbare de care toți avem nevoie”, a mai dezvăluit cunoscutul om de afaceri potrivit sursei citate mai sus.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la Survivor All Stars
Câți euro a luat Alexandra Duli, de la Pro TV, pentru cele 14 săptămâni la...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de euro a lui Țiriac! A aşteptat 5 ani să o primească
WOW! CUM POATE SĂ ARATE! Au apărut primele imagini cu maşina de 2,7 milioane de...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele premiu câștigat în 2012
Ce s-a ales de Petru Buiuca, primul câștigător „MasterChef România”. Pe ce a cheltuit marele...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
Cine este femeia care își pune melci pe față! Videoclipurile ei au devenit virale
Cine este femeia care își pune melci pe față! Videoclipurile ei au devenit virale
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde își doarme somnul de veci Ion Creangă
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi? „Sunt curios care este comportamentul tău când ești cu o persoană la care nu ții atât de mult.”
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în timpul protestului din Piața Victoriei
Tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii uciși de Vlad Pascu, a ajuns la spital în...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
Abia acum s-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi...
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata să primească turiști
Castelul din România care a renăscut din ruine. A fost reabilitat și acum e gata...
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent
“Avem o situație de urgență”. Boala care a început să facă ravagii pe un continent
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
Predicția ciudată făcută de Nostradamus despre ABDICAREA Regelui Charles. Își încheie sau nu domnia în 2024?
Predicția ciudată făcută de Nostradamus despre ABDICAREA Regelui Charles. Își încheie sau nu domnia în...
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
Noi informații despre starea de sănătate a cântăreței transgender Naomi. De ce a intrat în comă
Noi informații despre starea de sănătate a cântăreței transgender Naomi. De ce a intrat în...
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o bombă de vitamine
Fructul care te scapă de stres dacă îl miroși. Are proprietăți uimitoare și e o...
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o pasăre care trăiește și în România
Creatura care poate zbura 10 luni fără să se oprească. Este deseori confundată cu o...