Noi avertizări cod galben de inundații pentru mai multe județe din țară

Publicat: 11/07/2019 | 20:03

Hidrologii au emis, joi, noi avertizări Cod galben de inundații pentru râuri din județele Botoșani, Satu Mare, Bihor, Sălaj și Cluj. Potrivit acestora, pe unele râuri se pot înregistra creșteri de debite cu depășirea cotelor de atenție.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, noi avertizări de inundații pentru județele Botoșani, Satu Mare, Bihor, Sălaj și Cluj.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate și a celor prognozate, în aceste zone se pot produce scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite cu depăşiri ale cotelor de atenție.

O avertizare vizează râurile mici din bazinele hidrografice Ier, Barcău, Crișul Repede și Crișul Negru, din județele Satu Mare, Bihor, Sălaj, Cluj. Avertizarea este în vigoare până la ora 2.00.

A doua avertizare vizează râurile mici din bazinele hidrografice Volovăț, Bașeu, Jijia, din județul Botoșani, și este în vigoare până la ora 3.00.

Anterior, INHGA a emis o avertizare Cod galben, valabilă până la ora 24.00, pe râuri din județele Harghita, Mureș și Bistrița-Năsăud.

Citește și...