Noi restricții în Spania din cauza numărului mare de cazuri COVID-19. Cluburile și barurile de noapte se închid în Catalonia

Publicat: 26/07/2020 | 12:22
Noi restricții în Spania din cauza numărului mare de cazuri COVID-19. Cluburile și barurile de noapte se închid în Catalonia

Noi măsuri în cea mai afectată zona de coronavirus în Spania. Guvernul a decis să închidă toate cluburile și barurile de noapte în Catalonia pentru 14 zile. În ultima perioada, Catalonia este epicentrul îmbolnăvirilor din spania, scrie El Pais.

Spania înregistrează peste 2.000 de noi cazuri zilnic, iar autoritățile spaniole declară că un al doilea val ar putea apărea curând.

Mai mult, turismul este în pericol în măsura în care ratele anulării călătoriilor rezervate în urmă cu câteva săptămâni sau luni au ajuns la 70% în Insulele Baleare.

CITEȘTE ȘI: Imagini din filmele horror la Spitalul Județean Ploiești. Gândacii mișună peste tot, iar pacienții covid așteaptă și trei zile un pat. FOTO&VIDEO

Astfel, Spania a ajuns la un bilanţ  total de 319.501 de cazuri de Covid-19: doar în ultima săptămână a înregistrat 9.000 de noi cazuri, faţă de 5.000 săptămâna anterioară, după ridicarea carantinei naţionale pe 21 iulie.

7.000 de cazuri de COVID-19 în Catalonia, în ultimele săptămâni

Cele mai afectate regiuni din Spania sunt Catalonia, cu o populaţie de aproape 8 milioane de oameni, şi Aragon. Aproape 7.000 de cazuri au fost înregistrate în ultimele două săptămâni doar în Catalonia, scrie El Pais.

Din cauza rezultatelor teribile în ceea ce privește noul coronavirus, autorităţile regionale au dispus închiderea cluburilor şi barurilor de noapte, inclusiv cele din hoteluri, în toată Catalonia pe o perioadă de 14 zile.

CITEȘTE ȘI: A fost actualizată lista cu țările din zona galbenă! Carantina de 14 zile devine obligatorie pentru cei care vin din 44 de state

Mai mult, guvernul va reduce orele cazinourilor și sălilor de jocuri, care pot fi deschise doar până la 12 noaptea.

 „Motivul este de a limita mobilitatea și am insistat deja că, în anumite spații, este mai dificil să se mențină măsuri de precauție. Situația din Catalonia este complicată și avem puține zile pentru a acționa ”, a declarat secretarul Sănătății Publice, Josep Maria Argimon.