Acasă » Exclusiv » “Nu a existat nicio strategie!” + Cum s-au dat de gol. Frank Colin, fostul soț al Mariei Marinescu, noi dezvăluiri în afacerea de milioane “Air cocaine”

“Nu a existat nicio strategie!” + Cum s-au dat de gol. Frank Colin, fostul soț al Mariei Marinescu, noi dezvăluiri în afacerea de milioane “Air cocaine”

De: Claudia VoicuRăzvan Scarlat 20/04/2023 | 23:40

CANCAN.RO vă prezintă, joi seară, al treilea episod al afacerii cu droguri de milioane de euro. După ce în primul ați aflat cum a intrat fostul soț al Mariei Marinescu în “Air Cocaine” (INFORMAȚII AICI), iar în cel de-al doilea rolul pe care l-a avut Alain Castany, pilotul personal al afaceristului, acum vă dezvăluim alte detalii bombă.

Deși, în aparență, primul transport de droguri a fost un succes, acesta nu a trecut neobservat, iar polițiștii erau deja pe urmele afacerii ”Air Cocaine”. Desfășurarea de forțe de pe pista aeroportului din Saint-Tropez pentru descărcarea mărfii a trezit suspiciuni. Protagoniștii operațiunii nu au bănuit, însă, nicio clipă, că sunt deja în vizorul anchetatorilor.

Deși, în luna decembrie, foarte puține avioane aterizează la Saint-Tropez, fiind o destinație turistică mai mult de vară, neșansa a făcut ca, atunci când s-a efectuat primul transport, aeroportul să fie plin de lume. Fix în ziua în care au fost livrate cele 300 de kilograme de cocaină, se organiza petrecerea de Crăciun a companiei pentru angajații aeroportului și familiile acestora. Convoiul de mașini care a intrat direct pe pistă pentru a prelua valizele cu droguri le-a atras atenția participanților la petrecere, care și-au pus întrebări.

(VEZI AICI: FRANK COLIN, FOSTUL SOT AL MARIEI MARINESCU, CONTINUĂ SERIA DEZVALUIRILOR BOMBĂ DIN AFACEREA „AIR COCAINE”. „GESTIONEZ EU TOTUL”. CE ROL A AVUT ALAIN CASTANY)

“Vor umple prima mașină, dar nu este suficientă”

Odată ce avionul ticsit de droguri a aterizat pe aeroportul din Saint-Tropez, o singură mașină s-a dovedit insuficientă pentru a încărca toată marfa, așadar au adus pe pistă o a doua mașină. Practic, convoiul suspect era format din trei autoturisme: două în care se aflau drogurile și un al treilea în care era Frank Colin. Prima oprire, acolo unde s-au livrat și drogurile, a fost o benzinărie destinată autovehiculelor de mare tonaj pentru transportul de marfă, care parcurg distanțe mari.

Cum se va dispersa această echipă de conjunctură? Vor umple prima mașină, dar nu este suficientă, așa că vor aduce o a doua mașină pe care o vor încărca. Aceste două mașini vor fi urmate de o a treia, deci valizele într-o parte, iar restul echipei în cealaltă parte”, a precizat avocatul Pierre Cortes.

(VEZI AICI: EXCLUSIV INFORMAŢII DE ULTIMĂ ORĂ ÎN CAZUL LUI FRANK COLIN. E OFICIAL! FOSTUL SOŢ AL MARIEI MARINESCU ŞI COMPLICII LUI VOR FI…)

“Avionul venea din America de Sud și am început să avem suspiciuni”

Odată ce poliția a fost pusă la curent cu zborul suspect din luna decembrie, anchetatorii desemnați să se ocupe de această operațiune, care va fi numită ”Air Cocaine”, se întâlnesc și pun cap la cap toate detaliile pe care le au.

Pun pe masă elementele pe care le au, îndoielile, ipotezele și strategiile de anchetă. Cine este proprietarul avionului, de ce s-a efectuat acest zbor, ce era prevăzut? Era un zbor care venea din Insulele Azore, deci din Portugalia, a aterizat în luna decembrie pe aeroportul La Mole. Un singur pasager, zece valize. Atunci ne întrebăm ce ar putea transporta din Portugalia? Ciudat. Ulterior am aflat că avionul venea din America de Sud și, în acel moment, am început să avem suspiciuni legate de ceea ce se afla în interiorul avionului”, a subliniat un anchetator al Jandarmeriei.

Frank Colin a luptat în legiunea străină în tinereţe
Frank Colin a luptat în legiunea străină în tinereţe

Frank Colin: “Nu a existat nicio strategie”

Destinația finală a convoiului este hotelul de lux La Farandole, renumit în zonă. Locul unde pionii principali ai operațiunii urmau sa rămână peste noapte nu a fost ales întâmplător. Vameșul Xavier Manchet, care făcuse rezervarea, îl cunoștea pe directorul hotelului, dar și Colin se cazase aici în trecut. Tot la acest hotel, în aceeași seară, Frank Colin și-a plătit complicii, aceștia primind sumele promise când au negociat demararea operațiunii.

Nu a existat nicio strategie, ci doar să mergem și să dormim acolo. Nu era prevăzută nicio reuniune, fie de pregătire, fie de final de întâlnire sau orice altceva. Era doar un loc de odihnă, ales pur și simplu, ar fi putut fi în oricare altă parte”, a spus Frank Colin.

În localul La Farandole, Frank Colin are un sac plin de bani cash. Au fost vehiculate mai multe sume, cel mai des 300.000 de euro, poate 500.000 de euro. Ca să poată introduce banii în Franța i-a cerut lui Xavier Manchet un act vamal care validează existența acestor bani, astfel încât au putut fi depuși într-o bancă, aproape fără a trezi suspiciuni”, a spus și Eric Marmottans, jurnalist la Var Matin.

(NU RATA: DECLARATII SFASIETOARE SI IMAGINI IN PREMIERA CU SOTUL MARIEI MARINESCU DIN SPATELE GRATIILOR RECI CA GHEATA!)

“Nu am nimic să îmi reproșez”

Nicolas Pisapia, singurul pasager din avion, a declarat ulterior că în acel hotel a primit 20.000 de euro drept răsplată pentru rolul în călătoria la care participase. Pisapia nu recunoaste, însă, că a luat parte la un transport de droguri, dar admite că a lucrat pentru Frank Colin în cadrul acestui zbor.

El susține că prezența sa în aeronavă nu avea nicio legatură cu drogurile. Potrivit acestuia, scopul călătoriei ar fi fost strict niște întâlniri de afaceri.

Nu am nimic să îmi reproșez astăzi, nu am comis nicio crimă, nu sunt vinovat de nimic. Să spunem că am fost acolo în locul nepotrivit, în momentul nepotrivit? Poate”, a spus pasagerul Nicolas Pisapia.

(VEZI AICI: MARIA MARINESCU A UITAT DE FOSTUL EI SOT, FRANK COLIN! CAT DE MARE A CRESCUT BAIETELUL VEDETEI)

Sărbătoare la hotel

La hotel, cei implicați în afacere se întâlnesc și cu Ryan, creierul afacerii “Air Cocaine”, care avea conexiunile cu marii furnizori de droguri de peste Ocean. Cu toții au sărbătorit reușita primului transport, ceea ce s-a dovedit o mare greșeală. Deși ar fi trebuit să fie discreți, buna lor dispoziție a atras atenția personalului din restaurant. Ryan încearcă chiar să o agațe pe chelnerița care i-a servit și îi spune că îi poate facilita ocuparea unui post de stewardesă într-o companie privată.

Petrec o seară un pic festivă deoarece faimosul Ryan și Frank Colin se fac remarcați de către angajata hotelului”, a arătat Eric Marmottans, jurnalist la Var Matin.

Organizatorii operațiunii ”Air Cocaine” nu aveau nici cea mai vagă idee că, în timp ce ei petreceau și puneau la cale următorul transport, politiștii francezi, în paralel cu cei din Republica Dominicană, făceau strategii pentru a le dejuca planurile.

Povestea este fabuloasă! Rămâneți pe CANCAN.RO pentru următorul episod.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni milionar într-un an. Câți bani a câștigat în 10 luni
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar trebui să fie ILEGAL să posteze pozele astea
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”. Vedeta s-a filmat fără machiaj și cu părul nearanjat
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”....
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea mintală a utilizatorilor”
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
Tatăl lui Jador nu are încredere în intențiile legate de Oana Ciocan: „Le-a spus tuturor fetelor din viața sa că le iubește și că le ia de nevastă”
Tatăl lui Jador nu are încredere în intențiile legate de Oana Ciocan: „Le-a spus tuturor...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul care îi dă o aromă de neuitat
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul...