Acasă » Cancan » Frank Colin, fostul sot al Mariei Marinescu, continuă seria dezvaluirilor bombă din afacerea „Air cocaine”. „Gestionez eu totul”. Ce rol a avut Alain Castany

Frank Colin, fostul sot al Mariei Marinescu, continuă seria dezvaluirilor bombă din afacerea „Air cocaine”. „Gestionez eu totul”. Ce rol a avut Alain Castany

De: Claudia VoicuRăzvan Scarlat 08/04/2023 | 23:40

CANCAN.RO vă prezintă, sâmbătă seară, al doilea episod al afacerii cu droguri de milioane de euro. După ce în primul ați aflat cum a intrat fostul soț al Mariei Marinescu în “Air Cocaine” (INFORMAȚII AICI), acum vă dezvăluim alte detalii bombă. Odată ce a bătut palma cu marii furnizorii de droguri de peste Ocean, Frank Colin a demarat organizarea primului transport de cocaină. Fiind vorba despre o afacere pe cât de profitabilă, pe atât de riscantă, francezul și-a racolat colaboratorii din cercul de apropiați. Printre ei s-a aflat și Alain Castany, pilotul lui personal atunci când pleca cu familia în vacanță la Saint-Tropez.

La sfârșitul anului 2012, Frank Colin îi propune lui Alain Castany să i se alăture în afacerea “Air Cocaine”, iar acesta acceptă. Un pilot experiementat, cu multe relații în lumea aviatică, Alain Castany se bucură de notorietate și apreciere în breasla lui.

Știind că la acea vreme, Frank Colin și mica sa familie trăiesc în România, vin la Saint-Tropez cu avionul privat, iar pilotul lor nu e altul decât Alain Castany, care se va regăsi într-o poziție centrală a afacerii”, a punctat jurnalistul Eric Marmottans, într-un documentar realizat de canalul de televiziune francez Canal+.

(VEZI AICI: EXCLUSIV INFORMAŢII DE ULTIMĂ ORĂ ÎN CAZUL LUI FRANK COLIN. E OFICIAL! FOSTUL SOŢ AL MARIEI MARINESCU ŞI COMPLICII LUI VOR FI…)

Frank Colin îl avea la suflet pe Alain Castany: “Îmi plăcea de el, era simpatic”

Deși nu ar defini relația lor ca fiind neapărat de prietenie, Frank Colin știa despre Alain Castany destul de multe detalii care l-au convins că ar fi omul potrivit pentru o acțiune de asemenea amploare.

Mi-a povestit unele din peripețiile sale, ce a făcut în viața sa de pilot, oamenii pe care îi cunoaște. Iată cum relația noastră începe să se lege puțin câte puțin. E un personaj destul de carismatic, foarte simpatic, un pic cam gură spartă. Îmi plăcea de el, era simpatic”, a subliniat și Frank Colin.

“Nu trebuie să mai vorbește cu nimeni, totul se face prin intermediul meu”

După ce Frank Colin îi prezintă toate detaliile, Alain Castany acceptă să intre în afacere, dar cu o condiție: să devină un pion important al operațiunii, cu drepturi depline, ceea ce s-a și întâmplat.

Alain Castany mi-a spus e OK, gestionez eu totul. Nu trebuie să mai vorbești cu nimeni, totul se face prin intermediul meu, indiferent că e vorba de sume sau de trasee. Mi-a spus că îmi va prezenta persoanele care vor merge acolo, iar avionul pe care-l aveau era perfect pentru ceea ce urma să facem. Era un Falcon 50, al unei companii care se numeste SN-THS”, a dezvăluit Frank Colin.

Având foarte multe legături cu personaje importante din lumea aviației, Alain Castany nu întâmpină dificultăți în ceea ce privește organizarea efectivă a primului transport de cocaină. Alain Castany este prieten cu Fabrice Alcaud, acționarul societății SN-THS, pe care îl cunoaște de 15 ani.

Domnul Alain Castany, datorită relațiilor sale de multă vreme cu domnul Alcaud, a notorietății pe care o are în Bourges, e o cauțiune morală, prin definiție ai încredere în domnul Castany“, a arătat Celine Astolfe, avocata lui Fabrice Alcaud.

Frank Colin în închisoare

(NU RATA: DECLARATII SFASIETOARE SI IMAGINI IN PREMIERA CU SOTUL MARIEI MARINESCU DIN SPATELE GRATIILOR RECI CA GHEATA!)

Discuție cu vameșul. “Uite, prietene, e o afacere, sunt clienți, e un…”

Odată rezolvată problema avionului și a găsirii piloților, prin intermediul lui Alain Castany, Frank Colin are nevoie și de cineva care să-i asigure spatele în momentul în care marfa ajungea în Franța. Așa a intrat în scenă vameșul Francois Xavier Manchet, un prieten foarte vechi de-al lui Colin. Cei doi se știau de 30 de ani, dar odată cu deznodământul afacerii Ar Cocaine, a luat sfârșit și amiciția lor de-o viață, lucru pe care astăzi Colin îl mărturisește cu regret.

Așadar, afacerea se concretizează pentru că nu se poate concretiza dacă el nu e acolo. Nu este posibil pentru că îți trebuie o securitate la sosire și nu există o securitate mai bună decât un căpitan de vamă. Deci, înainte de orice, trebuie să vorbesc cu vameșul. Uite, prietene, e o afacere, sunt clienți, e un transportator, eu fac legătura. Dacă tu ești acolo e mai bine, nu există riscuri. Te interesează sau nu?”, a spus Frank Colin.

Manchet, care avea o mare admirație pentru Colin pentru că reușise în viață prin forțe proprii, cedează, la rândul lui, tentației și se angajează să asigure securitatea transportului odată ce avionul ticsit de cocaină va ateriza pe teritoriul francez. În paralel, Colin îl cooptează în operațiune și pe Nicolas Pisapia, un francez stabilit de câțiva ani în România, unde își încercase norocul în afaceri imobiliare, dar fără succes. Pisapia era căsătorit cu o stripteuză, cei doi având și un copil împreună. Strâmtorat din punct de vedere financiar, Pisapia, căruia îi va reveni misiunea pasagerului deghizat în om de afaceri în avionul care transporta cocaina, nu a fost greu de convins.

Are o soție, un copil, se află într-o situație precară, nu mai reușeste sa o scoata la capăt. Așadar, e dispus să facă orice“, a punctat și avocatul Pierre Cortes.

Între timp, Alain Castany organizează o întâlnire la Paris, unde Colin urmează să îl cunoască și pe unul din cei doi piloți care vor efectua zborurile: Pascal Fauret și Bruno Odos. Ambii sunt piloți de vânătoare, care au participat și la operațiuni militare, inclusiv în conflictul din fosta Iugoslavie, misiune pentru care au fost si decorați.

(VEZI AICI: MARIA MARINESCU A UITAT DE FOSTUL EI SOT, FRANK COLIN! CAT DE MARE A CRESCUT BAIETELUL VEDETEI)

Primul zbor: 5 decembrie 2012

Odată echipa completă, s-a programat și data primului zbor: 5 decembrie 2012.

Primul drum a fost, deci, organizat. Acest zbor a decolat din Bourges cu un singur pasager,  ceea ce nu e normal pentru că ar fi trebuit să fie cel puțin doi, Frank Colin și Nicolas Pisapia. Iată că, în ultimul moment, nu e decât unul. Frank Colin nu va merge în această călătorie”, a mai precizat avocatul Pierre Cortes.

Avionul va decola din Puerto Plata, Republica Dominicană, cu destinația Saint-Tropez având la bord o încărcătura foarte mare, care nu exista la venire, asta în timp ce Nicolas Pisapia o descrisese ca pe un simplu bagaj de mână. Ca să fenteze controlul vamal, avionul face o escală în Portugalia, în Insulele Azore, unde va și alimenta.

Pentru un risc minim, la sosire trebuie să aterizezi zburând din spațiul Schengen”, a subliniat Frank Colin.

Nu au fost verificări nici aici. Nu există vamă care să controleze totul pentru că știu că faci plinul și pleci”, a punctat și jurnalistul Eric Marmottans.

Maria Marinescu şi Frank Colin s-au căsătorit în 2009
Maria Marinescu şi Frank Colin s-au căsătorit în 2009

Descărcarea cocainei a fost o formalitate

Era duminică, 9 decembrie 2013. Era o perioadă calmă, nu mai sunt avioane care să aterizeze la Saint-Tropez, aeroportul fiind folosit mai mult vara. În acea zi, pe aeroport erau puține persoane. Printre acestea și complicele lui Colin, vameșul Francois Xavier Manchet.

Primul venit de dimineață, deși era în afara programului și nu intra în atribuțiile lui să se ocupe de asta, e Francois Xavier Manchet, care spune că așteaptă un prieten”, a declarat avocatul Pierre Cortes.

Suntem acolo și așteptăm. Știm că nu vor întârzia să sosească. Deci ne uităm și, la un moment dat, vedem avionul care apare în depărtare”, a declarat Frank Collin.

Cu ajutorul vameșului Francois Xavier Manchet, descărcarea cocainei a fost doar o formalitate, nimeni nu le-a dejucat planurile: primul transport de droguri a fost o reușită. De-acum nu avea decât să planifice al doilea zbor.

Povestea este fabuloasă! Rămâneți pe CANCAN.RO pentru următorul episod.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Răzvan Scarlat este redactor la site-ul CANCAN.RO, care face parte din Grupul de Presă GÂNDUL. A avut prima tangență cu presa la vârsta de 23 de ani, când a început să scrie pentru fanatik.ro. Apoi a semnat articole pentru GOOOLSPORT și ZIUANEWS.RO. citeste mai mult
Parteneri
Două zodii vor avea noroc la BANI în luna mai. Planeta Jupiter le va aduce abundență
Două zodii vor avea noroc la BANI în luna mai. Planeta Jupiter le va aduce...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Nu s-a mai abținut! A spus cine conduce din umbră cu adevărat România: „Îi cunosc în proporție de 80%”
Nu s-a mai abținut! A spus cine conduce din umbră cu adevărat România: „Îi cunosc...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ce au descoperit doi părinți în camera fiicei lor, după ce micuța s-a plâns că are un monstru în dulap. „A fost un coșmar”
Ce au descoperit doi părinți în camera fiicei lor, după ce micuța s-a plâns că...
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce...
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu 20.000 de dolari bucata
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar”
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu a mai venit în România din 2018”
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și Sebastian: „Fiecare are ceva al lui. Sebastian e un băiat frumos, vorbește frumos.”
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Locul din România care e unic în Europa. Un fenomen i-a înnebunit pe turiști înainte de Paște
Locul din România care e unic în Europa. Un fenomen i-a înnebunit pe turiști înainte...
Plantele pe care să le ții în bucătărie. Purifică aerul și te scapă de mirosurile neplăcute
Plantele pe care să le ții în bucătărie. Purifică aerul și te scapă de mirosurile...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri pe 8 Mai
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat cu ajutorul fratelui său
DEZASTRU pentru Iancu Sterp. Riscă descalificarea din finală! Acuzații grave la Survivor! Cum a trișat...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta a II-a şi a câinilor săi
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Săptămâna Patimilor. Rugăciunea care se rostește în „Marţea Mare”
Săptămâna Patimilor. Rugăciunea care se rostește în „Marţea Mare”
Păcăleala de care au parte ardelenii: ROȘII din Italia, vândute ca „roșii oltenești”, la un preț uriaș!
Păcăleala de care au parte ardelenii: ROȘII din Italia, vândute ca „roșii oltenești”, la un...
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa Borcea se scaldă în lux la 20 de ani
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
Maia Morgenstern, dezvăluiri emoționante. Ce sacrificii a făcut pentru carieră: „Nu am fost o mamă bună. Timpul este limitat”
Maia Morgenstern, dezvăluiri emoționante. Ce sacrificii a făcut pentru carieră: „Nu am fost o mamă...
Alimentul ieftin și plin de proteine recomandat de doctorul Mihail Pautov. E ideal pentru cei care vor să pună masă musculară
Alimentul ieftin și plin de proteine recomandat de doctorul Mihail Pautov. E ideal pentru cei...
Peștele pe care să nu-l cumperi din piață. Ce au arătat testele:  “Am găsit arsen, plumb și mercur”
Peștele pe care să nu-l cumperi din piață. Ce au arătat testele: “Am găsit arsen,...