Nu-ti poti incepe ziua fara o cana de cafea? Afla de ce afectiuni ai putea suferi!

Publicat: 03/02/2014 | 13:13
Nu-ti poti incepe ziua fara o cana de cafea? Afla de ce afectiuni ai putea suferi!

Daca nu te poti trezi dimineata pana nu savurezi o cana de cafea, s-ar putea sa te confrunti cu o serioasa problema de sanatate. Medicii spun ca dependenta de cofeina a fost recunoscuta ca boala psihica si ne recomanda sa avem grija la cat consumam.

Cercetatorii americani au descoperit ca, din ce in ce mai multi oameni se confrunta cu probleme asemanatoare sevrajului, atunci cand trebuie sa renunte la cafea, dupa cum scrie news.com.au. Exista persoane care nu pot renunta la cofeina nici in cazuri extreme, cum ar fi problemele cardiace sau sarcina.

In cadrului unui studiu publicat in revista „Journal of Caffeine Research”, se arata ca dependenta de cofeina a fost recunoscuta de experti ca o boala psihica.

cafea

Autoarea articolului, Laura Juliano, de la American University, sustine ca unele persoane dependente de cofeina au nevoie de tratament specializat atunci cand vor sa renunte la acest viciu. Ea mai atentioneaza asupra faptului ca specialistii nu au studiat indeajuns de mult toate problemele de sanatate pe care excesul de cafea le poate provoca.

_____

CITESTE SI:

MARELE avantaj al barbatilor INSURATI! Sunt mult mai REZISTENTI cand vine vorba de…

Trucuri de machiaj pentru femeile cu ten gras. Cum obtii un look de revista cu efort minim

_____

Problema poate deveni cu mult mai grava, daca tinem cont de faptul ca in multe alimente consumate zilnic putem gasi cofeina. Astfel, se poate ajunge la dependenta fizica a consumatorului.

Medicii nu recomanda sa scoatem definitiv cafeaua din consumul zilnic, insa ne atentioneaza sa nu bem mai mult de 400 mg pe zi, in timp ce bolnavii sau femeile insarcinate trebuie sa se rezume la 200 mg.

R.O.