O asistentă medicală în stare gravă cu Covid-19, adusă cu elicopterul la București! Mesajul emoționant al familiei

Publicat: 09/09/2020 | 16:12
O asistentă medicală în stare gravă cu Covid-19, adusă cu elicopterul la București! Mesajul emoționant al familiei

O asistentă medicală internată în stare gravă cu Covid-19 la Suceava a fost adusă astăzi cu elicopterul la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

Mariana Rodica Petrariu are 52 de ani și lucra ca asistentă medicală la Spitalul Municipal Rădăuți. Femeia are o formă severă a Covid-19, iar de ieri-dimineață a fost intubată.

Marți seara, plasmă convalescentă Covid a fost adusă cu elicopterul de la Centrul de Transfuzie Sangvină din Arad, scrie monitorulsv.ro

Traian Andronachi, managerul Spitalului Municipal Rădăuți, unde lucra femeia, a declarat că în cursul dimineții a aflat că starea asistentei s-a agravat foarte mult. Potrivit acestuia, asistenta medicală a prezentat simptome de Covid-19 la revenirea din concediu. A fost testată PCR și rezultatul a confirmat infecția cu SARS-CoV2. A fost internată primele două zile la Rădăuți, dar pentru că boala s-a agravat, în urmă cu circa 10 zile a fost transferată la Spitalul de Urgență Suceava. Din nefericire, plămânii i-au fost puternic afectați de virus și marți dimineață a fost nevoie să fie intubată.

Medicii sunt rezervați în cazul său

Familia femeii este extrem de îngrijorată și face un apel pentru ca oamenii să doneze plasmă.

„Cu toții o cunoașteți pe mama mea… Un OM luptător, iubitor de oameni. O asistentă medicală exemplară, o mamă ideală și o soție dedicată. O familistă convinsă, o persoană care sărea în ajutor mereu. Un om minunat. Acesta este un strigăt de ajutor.. din partea unei fiice de 24 de ani pentru mama ei! Mama mea este internată la terapie Intensivă în Spitatul Sf Ioan cel Nou din Suceava cu diagnostic COVID pozitiv. A fost intubată astăzi. Vă rog cei care puteți să ne ajutați să donați PLASMĂ, pentru PETRARIU MARIANA-Rodica A2 Rh pozitiv”, este mesajul fiicei asistentei.

Potrivit medicilor, prognosticul în cazul Marianei Petrariu este rezervat.