O elevă din Vaslui a terminat „Jocul morţii“. Le-a mărturisit colegilor din şcoală ce se întâmplă la ultimul nivel din „Balena albastră“

Publicat: 07/04/2017 | 18:19
O elevă din Vaslui a terminat „Jocul morţii“. Le-a mărturisit colegilor din şcoală ce se întâmplă la ultimul nivel din „Balena albastră“

O elevă a unei şcoli din judeţul Vaslui a mărturisit că a reuşit să ajungă la ultimul nivel al jocului care a reuşit, în ultima perioadă, să facă foarte multe victime în rândul minorilor.

Concret, eleva în vârstă de 13 ani, din Vaslui, a decis să se laude în faţa colegilor că a ajuns la ultimul nivel al jocului mortal „Balena albastră“, intrând imediat şi-n atenţia cadrelor didactice. Totodată, fata a povestit că a ajuns la nivelul 49, iar pe mână şi-ar fi tatuat şi simbolul specific celor care îl joacă.

Însă, potrivit celor de la vremeanouă.ro, profesorii din şcoala pe care o urmează eleva susţin că aceasta ar fi inventat totul.

„Sunt doar suspiciuni. Urmează să verificăm dacă fata chiar a intrat în acest joc sau doar bravează. Am aflat de bănuială luni, în urma unor discuţii în scoală. Copiii vorbeau despre această fetită care ar fi intrat în acest joc, consilierul m-a anunţat şi am zis că nu putem să lăsăm lucrurile aşa, pentru că auzisem că îşi făcuse şi un “tatuaj” cu markerul – o balenă, dar pe care şi l-a şters la un moment dat. Din ce am discutat noi cu ea, şi-a făcut un cont pe un site, un joc similar celui “balena albastră”, în care ar fi trebuit să îndeplinească nişte probe, dar pe care nu le-ar fi îndeplinit. Ea zice că a ajuns la nivelul 49, dar eu zic că le mai înfloreşte, că nu a ajuns la niciun nivel, pentru că nu a îndeplinit nicio sarcină. Dacă era adevărat, după fiecare probă trebuia să trimită câte o poză ca dovadă a îndeplinirii sarcinii. Momentan sunt doar suspiciuni”, a povestit directorul unităţii de învăţământ, de la  Şcoala Gimnazială “Alexandru Vlahută”.

Totodată, şi diriginta fetei de 13 ani a povestit că aceasta cu siguranţă a inventat totul, iar în acest sens a fost demarată deja şi-o anchetă: „A spus că primele întrebări erau despre cum se numesc părinţii şi în ce oraş locuieşte, dar că nu şi-a dat datele personale, ci unele fictive. A spus că a fost curioasă. Dar să fi îndeplinit vreo probă, nu ştim. E posibil să fie real, dar e posibil să fie şi o oarece doză de ficţiune. Este o fată cuminţică. Nu absentează, iar cu colegii se înţelege destul de bine. Sigur că discuţii şi şicanări mai există, că doar sunt copii, dar în rest. Până acum fata nu a creat probleme“.

Citește și...