O fetiță i-a șocat pe părinți și medici la naștere. “Arăta ca un extraterestru!” Cum arată acum, la aproape un an distanță

Autor: Răzvan Scarlat
Publicat: 24/02/2018 | 12:02

Harper Foy se confruntă cu o boală gravă, denumită ihtioza fetală sau ihtioza arlechin, care îi face pielea să crească de zece ori mai repede față de cum ar fi normal. În momentul în care s-a născut, fetița avea un aspect care i-a șocat pe medici și pe părinți.

“E un miracol că e vie. Habar n-aveam că are această boală, iar când s-a născut, am fost șocați. Nu arăta ca un om, arăta ca un extraterestru. A fost traumatizant”, a spus tatăl micuței.

Cât timp a fost în pântece, pielea fetiței s-a dezvoltat haotic, fapt care i-a blocat circulația la mâini și picioare. Imediat după naștere, medicii au dus-o la terapie intensivă, unde chirurgii i-au îndepărtat țesutul afectat. Din păcate, fetița a pierdut vârfurile de la patru degete.

Medicii au fost rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale fetiței. Cu toate acestea, Harper Foy este, acum, bine și, curând, va împlini un an. Boala de care suferă nu are, din păcate, leac. Pielea ei are nevoie de hidratare constantă pentru a putea supraviețui. Părinții încearcă din răsputeri să facă rost de bani și să-i cumpere o cadă specială din Japonia, care ar ajuta-o enorm.

Citește și...