O masina capcana a explodat la cativa pasi de fostul ministru al Muncii! Simona Marinescu a fentat moartea la Bagdad

Publicat: 11/03/2012 | 00:00
O masina capcana a explodat la cativa pasi de fostul ministru al Muncii! Simona Marinescu a fentat moartea la Bagdad
Simona Marinescu, fost ministru al Muncii Si actual director pentru programe de reforma economica al AgenTiei OrganizaTiei NaTiunilor Unite (ONU) de la Bagdad, a fost recent la un pas de moarte dupa ce o maSina capcana a explodat chiar langa ea. Aceasta nu a fost singura intamplare de acest gen pe care a trait-o fostul ministru in Irak, insa de fiecare data a avut noroc Si a scapat, indiferent daca se afla in calea mortierelor sau intr-un avion care era pe punctul de a se prabuSi.

Simona Marinescu se afla de mai mulTi ani in Irak, activitatea ei fiind apreciata in cadrul ONU, iar fostul ministru spune ca s-a obiSnuit cu faptul ca se afla intr-o zona de conflict. La sfarSitul lunii trecute, pe 23 februarie, in ziua in care in Bagdad au avut mai multe atentate cu bomba soldate cu zeci de victime, Simona Marinescu a fost la un pas de moarte.

„Plecasem de la birou cu maSinile in convoi, iar la un moment dat s-au auzit mai multe explozii. Mi-am dat seama ca este vorba despre atentate cu bomba. La cateva secunde dupa ce am trecut de o maSina care staTiona, aceasta a explodat. Am vazut mult fum Si bucaTi din maSina capcana care zburau prin aer. M-am speriat, este un lucru normal, am avut mare noroc. Pot spune ca am fost la un pas de moarte. Daca treceam pe langa maSina respectiva cateva secunde mai tarziu, cred ca eram victima sigura”, a declarat Simona Marinescu pentru CANCAN de weekend.

Directorul pentru programe de reforma economica al ONU la Bagdad spune ca s-a obiSnuit cu exploziile din Irak Si cu faptul ca viaTa ii este in pericol, dar ca meseria sa merita orice riscuri. „Au fost multe intamplari de-a lungul timpului pe care le-am trait in Irak. Proiectilele de mortiere mi-au Suierat pe langa ureche, se tragea langa mine Si colegii mei, insa de fiecare data am scapat cu bine”, a mai spus fostul ministru al Muncii.

Pericol de prabuSireSimona Marinescu a mai dezvaluit Si cum avionul in care se afla a fost la un pas sa se prabuSeasca. „Nu mai Stiu exact care a fost cauza, insa pot spune ca in acel moment am crezut ca nu o sa mai scap cu viaTa. Trebuia sa aterizam neaparat, nu aveam unde, iar avionul pierdea altitudine extrem de repede. Pilotul a reuSit in ultimul moment sa redreseze aparatul Si sa aterizeze forTat.”

Citește și...