Omul care a devenit cel mai bogat din lume și cel mai sărac în timp record

Publicat: 13/03/2018 | 21:40

Un belgian s-a trezit că a devenit, de nicăieri, cel mai bogat om din lume, când a văzut că în cont i-au fost tranferați 2.000 de miliarde de euro. 

Luc Mahieux, un locuitor din Dinant, Belgia, a văzut pe 7 februarie că în contul său au fost transferați 2.000 de miliarde de euro. Acceastă sumă ar fi fost cea mai mare din lume – l-ar fi întrecut chiar și pe americanul Jeff Bezos, directorul executiv Amazon (peste 100 de miliarde de dolari), dar și multe țări din UE și lume.

Mahieux a fost însă victima unei fraude, din păcate pentru el. El și-a dat seama că ceva nu este în regulă când s-a uitat pe contul de internet banking și a văzut că este cel mai bogat om din lume. El crede că totul a pornit de la un site pe care și-a băgat datele contului și cardului. Site-ul l-a taxat cu câteva zeci de euro, el a vrut să-și anuleze abonamentul și s-a trezit cu această avere în cont.

Belgianul a explicat că IBAN-ul remitentului transferului corespunde cu cel al site-ului. El a anunțat imediat departamentul de fraudă al băncii. N-a primit vreo explicație oficială pentru această scăpare de bani în numele său. Mahieux nu crede că a fost vorba despre vreo eroare informatică sau despre vreo tentativă de escrocherie. Acum, cu siguranță și-ar fi dorit să fie adevărat.

Mahieux și-a schimbat între timp contul. Banca a retras suma, fără prea multe explicații, pe 9 februarie. Acum lucrurile au revenit la normal (sau la sărăcie, s-ar putea spune).

Citește și...