Oprescu are sprijinul Frantei! Primarul general a primit cea mai inalta distinctie civila si militara franceza!

Publicat: 12/03/2015 | 19:22

Primarul General, Sorin Oprescu a primit joi insemnele de Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare, cea mai inalta distinctie civila si militara franceza chiar de la Jean-Marc Todeschini, Secretar de Stat al Frantei.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost prezent joi seara la Resedinta Frantei din Capitala, unde a primit cea mai inalta distinctie civila si militara franceza.

Primarul general Sorin Oprescu a primit cea mai inalta distinctie civila si militara franceza
Primarul general Sorin Oprescu a primit cea mai inalta distinctie civila si militara franceza

Mai exact, edilul sef al Capitalei a fost decorat cu insemnele de Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare dereprezentantul Guvernului Francez, Jean-Marc Todeschini, Secretar de Stat, cu rang de Ministru delegat, pentru Veterani si Memorie, care se afla intr-o vizita oficiala la Bucuresti.

 

Edilul sef a primit, joi, insemnele de Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare
Edilul sef a primit, joi, insemnele de Cavaler al Ordinului National al Legiunii de Onoare

„Credinta mea de viata este sa fac bine semenilor mei, oriunde si oricand

Primarul general Sorin Oprescu a fost decorat pentru toata munca depusa in medicina, dar si pentru contributia adusa orasului. „Va marturisesc cu toata franchetea: sunt emotionat! Onoarea care-mi este acordata de catre statul francez, face ca ziua de astazi, 12 martie, sa devina una dintre cele mai importante din viata mea. (…) Credinta mea de viata este sa fac bine semenilor mei, oriunde si oricand. Ca om, ca medic, ca profesor universitar, ca primar general, am considerat ca am, in primul rand, obligatii, raspunderi si indatoriri. Respectul meu fata de oameni s-a concretizat prin munca devotata, cinstita, permanenta, cu daruire neconditionata”, a spus primarul general Sorin Oprescu.

oprescu

Legiunea de Onoare (Légion d’Honneur) este cea mai inalta distinctie civila si militara franceza, instituita in anul 1802 si acordata neintrerupt din 1804 pana in prezent. Este o decoratie care si-a mentinut de-a lungul anilor o stralucita reputatie. „Este firesc ca acordarea Inaltei Distinctii a Statului Francez sa imi creeze o mare bucurie. Ma face sa ma simt mandru, dar mai ales ma obliga, sa fiu consecvent si mai implicat, in tot ceea ce fac. Imi doresc cu sinceritate o colaborare si mai apropiata cu Parisul. Avem domenii nenumarate in care putem conlucra, pe proiecte concrete, de la cultura, asistenta sociala, pana la urbanism”, a mai spus Oprescu.

La eveniment a participat prim ministrul Romaniei,Victor Ponta, si ministrul Gabriela Szabo
La eveniment a participat prim ministrul Romaniei,Victor Ponta, si ministrul Gabriela Szabo

Oprescu invitat la Paris

De alftel, primarul General va efectua o vizita la Paris, pe 26 martie, la invitatia omologului sau doamna Anne Hidalgo. Vizita are loc cu ocazia reuniunii primarilor din capitalele europene, in cadrul pregatirilor pentru Conferinta „Paris Climat 2015”.

————————————————————————————

CITESTE SI

Primarul general Sorin Oprescu a premiat 43 de olimpici! „In acest fel cinstim performanta in educatie”

Sorin Oprescu face anuntul asteptat de toti soferii : „Speram ca intr-o luna jumatate Pasajul Mihai Bravu sa fie deschis!”

Cum i-a salvat viata Sorin Oprescu unui fotbalist din Generatia de Aur: “Pe asta l-ai adus de parastat!”

————————————————————————————-

Franta a fost numita oficial tara gazda a celei de-a 21-a Conferinta a partilor la Conventia-cadru a Organizatiei Natiunilor Unite privind schimbarile climatice (Paris Climat 2015), care va avea loc intre 30 noiembrie si 11 decembrie. Intalnirea dintre Sorin Oprescu si omologul sau francez se va axa si pe cooperarea bilaterala, mai ales in domeniul culturii si urbanismului.  (Alex Saulea)
 

Citește și...