Oprescu doreste sa investeasca in educatie, sanatate si protectie sociala: „Vreau sa fac din Bucuresti un oras in care sa ne placa sa traim”

Publicat: 06/06/2012 | 00:00
Oprescu doreste sa investeasca in educatie, sanatate si protectie sociala: „Vreau sa fac din Bucuresti un oras in care sa ne placa sa traim”
Primarul Capitalei Sorin Oprescu a discutat ieri despre Platforma Program pentru dezvoltarea Bucurestiului, edilul-sef intentionand sa construiasca, in noul mandat, crese, gradinite, camine pentru batrani si spitale.

„Cred ca este evident pentru toata lumea ca Bucurestiul s-a schimbat profund in ultimii ani. Daca este sa ne raportam la anul 2008, ceea ce se vede astazi in jur ne ofera tuturor speranta in ziua de maine si certitudinea ca putem schimba ceea ce nu ne convine la orasul nostru, ca suntem capabili sa renastem si sa recastigam mandria de a fi bucuresteni. Am afirmat ca vreau sa fac din Bucuresti un oras in care nu doar sa locuim, ci o Capitala a tuturor, un oras in care sa ne placa sa traim. Pentru a ajunge la acest obiectiv, este nevoie de o reevaluare a unui pilon extrem de important al Bucurestiului, o regandire a dimensiunii sale umane. Aceasta dimensiune, care pare o chestiune abstracta, este creata dintr-o serie de puncte foarte concrete: educatie, sanatate si protectie sociala”, a declarat primarul Sorin Oprescu. Edilul-sef a explicat ca va construi 20 de gradinite, trei spitale noi, precum si mai multe crese si camine pentru batrani. Trei spitale noi „Atunci cand in tara au functionat trei reguli ? sa se taie, sa se taie, sa se taie ? noi, in Bucuresti, am facut exact invers, adica am dat mai mult. Si asa vom proceda in continuare. Sanatatea a fost si va continua sa fie una dintre principalele mele preocupari: construirea a trei spitale noi: extinderea Spitalului Clinic de copii „Victor Gomoiu”, proiectul privind extinderea Spitalului Clinic Colentina ? construirea si echiparea pavilionului cu spital nou si sectii chirurgicale – si proiectul de reconstructie a Spitalului Clinic Foisor”, a spus primarul. 20 de gradinite „Vor fi construite 20 de gradinite noi. Programul proiectat pentru executie si finalizare este pana in semestrul I 2015. Exista trei tipuri de gradinite ca dimensiune, cu patru, sase si opt grupe, in functie de suprafetele terenurilor identificate, care se afla in special in curtile unor actuale unitati de invatamant”, a explicat Oprescu. Crese si camine pentru varstnici „Pana in prezent au fost deschise opt din cele 13 crese care urmeaza sa fie date in folosinta pana la sfarsitul lui 2012. Alte trei centre de ingrijire si educatie timpurie vor fi deschise pana la sfarsitul lunii iunie. Avem in vedere si realizarea unor noi camine in parteneriat public-privat, existand in acest sens interes din partea mai multor investitori”, a precizat Oprescu.