Oprescu: „Pana la sfarsitul mandatului, sper sa ma plimb pe autostrada suspendata”

Publicat: 31/08/2012 | 00:00
Oprescu: „Pana la sfarsitul mandatului, sper sa ma plimb pe autostrada suspendata”
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca spera ca, pana la sfarsitul mandatului sau, sa se poata plimba pe aceasta, altfel spus lucrarile sa fie gata pana in 2016.

„Pana la sfarsitul mandatului, sper sa ma plimb pe ea (pe autostrada – n.r.)”, a spus edilul, care a precizat ca lucrarile ar putea incepe, in functie de conditiile meteo, in primavara anului viitor.

Indicatorii tehnico-economici aferenti studiului de fezabilitate pentru autostrada suspendata propusa de primarul general Sorin Oprescu au fost aprobati, joi, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), valoarea totala a investitiei fiind estimata la peste 1,5 miliarde de euro.

Proiectul de hotarare referitor la autostrada a fost aprobat cu 29 de voturi pentru si 16 impotriva.

Valoarea estimata a investitiei este de 6,83 miliarde lei, din care aproape 58 de milioane reprezinta cheltuieli pentru proiectare si asistenta tehnica.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, joi, ca in cadrul parteneriatului public-privat pentru materializarea acestui proiect ar putea fi cooptati investitori din China, SUA, Rusia si Coreea de Sud. „Nu vorbim despre bani de la buget, pentru ca nu ii avem. Va fi un parteneriat public-privat”, a spus Oprescu.

Citește și...