Oprescu s-a intalnit cu generalul Wesley K. Clark, fostul sef al Statului Major General al Armatei Statelor Unite

Publicat: 06/07/2012 | 00:00
Oprescu s-a intalnit cu generalul Wesley K. Clark, fostul sef al Statului Major General al Armatei Statelor Unite
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a intalnit in aceasta dimineata, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti, cu generalul in rezerva Wesley K. Clark, fost sef al Statului Major General al Armatei Statelor Unite.

Intalnirea celor doi oficiali a avut ca subiect principal stabilirea unei viitoare colaborari pentru perioada in care generalul Wesley K. Clark se va afla in Romania, in calitate de consilier special pe probleme de securitate si strategii economice al Primului Ministru, Victor Ponta.

Edilul sef i-a prezentat acestuia principalele probleme cu care se confrunta Bucurestiul, solutiile gasite de Municipalitate in ultimii ani, dar si noile proiecte privind dezvoltarea orasului. „Sunteti binevenit, iar vizita dumneavoastra aici ma onoreaza, mai ales ca ati fost si sunteti o legenda a poporului american. Bucurestiul este un oras cu peste doua milioane de locuitori, iar in acest moment, sunt inmatriculate in Capitala nu mai putin de 1.800.000 de masini. Municipalitatea cauta solutii permanent, astfel incat sa poata asigura o infrastructura rutiera cat mai buna si un trafic cat mai normal. In ceea ce priveste dezvoltarea orasului, singurul motor care functioneaza in acest moment este parteneriatul privat, prin care Municipalitatea a demarat mai multe proiecte de infrastructura. Avem o buna colaborare si pregatim o serie de proiecte impreuna cu compania AECOM. Anul trecut am vizitat si am reusit sa obtinem o buna colaborare si consultanta din partea Politiei orasului New York”, a declarat primarul general Sorin Oprescu.

La randul sau, generalul in rezerva Wesley K. Clark s-a declarat incantat de progresele facute de Bucuresti in ultimii ani si si-a manifestat disponibilitatea in ceea ce priveste o colaborare viitoare. „Domule primar, sunt incantat sa va cunosc si va multumesc pentru privirea de ansamblu pe care am reusit sa mi-o creez despre Bucuresti in urma prezentarii facute de dumneavoastra. Este un oras frumos si, vazandu-l zilele acestea, va pot spune ca arata cu mult mai bine fata de acum 15 ani cand l-am vazut prima data. Sunt incantat de proiectele dumneavoastra si vreau sa va asigur ca, ori de cate ori va voi putea fi de folos, va fi o onoare pentru mine sa putem colabora”, a declarat Wesley K. Clark.

De altfel, in cadrul intalnirii s-a mai discutat si despre sistemul de sanatate si spitalele adiministrate de Municipalitate, despre problemele privind subventionarea gigacaloriei, dar si despre protectia sociala acordata copiilor, batranilor si persoanelor defavorizate.